TZOA

TZOA waarschuwt over luchtkwaliteit en UV-straling

De TZOA is een sensor die de luchtkwaliteit meet, maar ook let op UV-straling, pollen en luchtvochtigheid.

Ben je bezorgd over de luchtkwaliteit in de stad? Dan is er straks een accessoire waarmee je via je iPhone kunt aflezen of de luchtkwaliteit goed is en of er bijvoorbeeld veel fijnstof in de lucht is. Sensoren in de TZOA meten ook de luchtvochtigheid, temperatuur, pollen en de UV-straling. Je kunt de onderzoeksresultaten uploaden, zodat er met de metingen van alle gebruikers een kaart ontstaat van de luchttoestand in een stad.

tzoa-iphone

Wil je meedoen, dan kun je via Kickstarter een bestelling plaatsen voor net geen honderd euro. Het team achter TZOA is druk bezig met het maken van prototypes, voorzien van verschillende sensoren. In de zomer van 2015 hopen de makers klaar te zijn met TZOA, zodat de eerste exemplaren naar de Kickstarter-investeerders kunnen worden gestuurd.

TZOA-appTZOA slaat alarm als de luchtkwaliteit in jouw omgeving verslechtert of als de luchtvochtigheid te hoog wordt. Dat kan het moment zijn om een raampje open te zetten. De TZOA kan tijdens de donkere maanden ook waarschuwen voor een tekort aan daglicht, waardoor je een vitamine D-tekort zou kunnen oplopen. Je draagt het accessoire als een speldje op je kleding. TZOA kan vooral interessant zijn voor mensen die last hebben van astma of hooikoorts, maar ook voor mensen die gewoon geïnteresseerd zijn in schone lucht. Binnenshuis kan de luchtkwaliteit namelijk ook ongunstig beïnvloed worden door een open haard of door te koken.

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2014, 8:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, milieu

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.