carplay-alpine

Voorlopig geen Navigon of TomTom op CarPlay-systemen te gebruiken

Er komt voorlopig geen TomTom, Navigon of andere navigatiesoftware van derden op CarPlay beschikbaar. Alleen Apple's eigen Kaarten-app is te gebruiken voor navigatie.

Het zal voorlopig niet mogelijk zijn om favoriete navigatie-apps zoals TomTom, Waze of Navigon op je CarPlay-systeem te gebruiken. Volgens fabrikant Navigon laat Apple geen navigatie-apps van derde partijen toe:

We zouden onze Navigon-apps graag voor CarPlay uitbrengen, maar voorlopig is dat niet mogelijk, omdat Apple geen navigatie-apps voor CarPlay toestaat. Zodra Apple de CarPlay-integratie ook voor navigatie-apps toestaat, gaan we ermee bezig.


carplay-alpine

Voorlopig zul je dus bij CarPlay moeten navigeren met Apple’s eigen Kaarten-app. Toch zou het openstellen van CarPlay voor fabrikanten van navigatiesoftware het systeem veel interessanter maken. Navigatie is immers een van de meestgebruikte functies in de auto en Apple’s Kaarten-app is nou niet de meest gerenommeerde naam om van A naar B te komen.

Het wachten is voorlopig vooral op nieuwe modellen van automerken, waarin CarPlay standaard is ingebouwd. Het aanbod zal in 2015 wat groter worden. Wat je altijd kan doen, is een los systeem aanschaffen, zoals die van Alpine (zie foto) of van Pioneer. Alpine’s iLX-700 met media-receiver en 7-inch beeldscherm verschijnt in december voor €599.

Lees ook: Dossier CarPlay

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2014, 21:29
Categorie Achtergrond
Onderwerpen carplay, Navigatie, navigon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.