Microsoft Outlook met Graph-zoekfunctie

Outlook voor iOS compleet vernieuwd en krijgt slimme zoekfunctie

Outlook voor iOS heeft een grote update gekregen, met nieuwe navigatie, makkelijker wisselen tussen accounts en binnenkort: een slimme zoekfunctie dankzij Microsoft Graph.

Microsoft heeft vandaag een compleet nieuwe versie van Outlook voor iOS uitgebracht. Deze geeft je de mogelijkheid om snel te wisselen tussen accounts en door folders te bladeren. Maar het meest interessante is dat er slimme zoekmogelijkheden bij komen, die worden geleverd door Microsoft Graph.

Microsoft Outlook met Graph-zoekfunctie

Outlook voor iOS compleet nieuw

Microsoft Graph zorgt ervoor dat je bij het zoeken ook op een slimme manier contacten, bijlagen, vlucht- en reisgegevens, info van pakketdiensten en meer kunt meenemen. Mede daarom staat zoeken meer centraal in de nieuwe versie. Als je op de zoekfunctie tikt krijg je meteen al proactieve suggesties te zien, zoals recente bestanden en berichten van je belangrijkste contacten. Je ziet ook of er vandaag iets te doen is, bijvoorbeeld de bevestiging van een vliegreis. Begin je te typen, dan zorgt de automatische aanvulfunctie dat de namen van je populairste contacten als eerste in de lijst verschijnen. Je kunt het alleen nog niet proberen, want de functie was nog niet helemaal klaar voor deze grote update.

Outlook update met mappen

Beter overzicht in de app
Gelukkig zitten er wel wat handige verbeteringen in die het installeren van deze update de moeite maken. Er is nu bijvoorbeeld een duidelijke scheiding tussen losse e-mails en groepsgesprekken. Open je een conversatie, dan krijg je meteen het nieuwste ongelezen bericht te lezen, zonder dat je hoeft te bladeren.

Outlook update met meerdere accounts

Met het Quick Reply-vakje kun je nu snel antwoorden op een e-mailbericht. Wil je een e-mail doorsturen naar iemand anders of de lijst met geadresseerden bewerken, dan moet je iets dieper zoeken. Waar je niet naar hoeft te zoeken zijn je verschillende mailaccounts, want die zijn nu duidelijker van elkaar te onderscheiden met ronde icoontjes.

Zodra je op een account tikt krijg je de bijbehorende mappen te zien, met bijvoorbeeld Inbox, Spam en Concepten. Al deze wijzigingen kun je bekijken in de update die vandaag verschijnt, op de slimme zoekfunctie zul je nog even moeten wachten. Microsoft belooft het “binnenkort” te zullen toevoegen. Met Outlook voor iOS kun je je Outlook- en Gmail-accounts gebruiken. Heb je Office 365 dan zul je nog even een paar dagen moeten wachten. Android-gebruikers zullen nog langer moeten wachten, want zij krijgen de nieuwe functies pas over een paar maanden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2017, 22:35
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, outlook, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.