Opnieuw betalen voor iPhone-applicaties?

Een paar dagen geleden maakten we al melding van een Buy-knop, wanneer je eerder gekochte iPhone-applicaties opnieuw wilt installeren. Gaat Apple dit echt invoeren?

opnieuw betalen voor iPhone appsEen paar dagen geleden schreven we over een melding, waarbij je na het downloaden van een applicatie met promocode niet meer het recht had om dezelfde applicatie gratis op je iPhone te downloaden. Er verscheen een Buy-knop wanneer je de applicatie op je iPhone wilde installeren. Het raakte toen een beetje ondergesneeuwd, omdat we dachten dat het gewoon een foutje in de beta was. Toch zijn er steeds meer websites die denken dat het daadwerkelijk om een nieuwe feature gaat, waarbij het niet meer is toegestaan om applicaties met meerdere mensen te delen, bijvoorbeeld wanneer je meerdere iPhones bezit of samen met je partner hetzelfde iTunes-account wilt delen.


Eén van de websites die snode plannen bij Apple vermoedt is MacNN. Zij denken dat de maatregel niet zozeer met bandbreedte te maken heeft, maar met het gezamenlijk gebruik van iTunes-accounts. De pop-up verschijnt niet bij gratis applicaties (logisch) en ook niet bij applicaties waar je al voor betaald hebt. Wat denken jullie? Wil Apple voorkomen dat je gekochte applicaties zomaar op meerdere iPhones in een huishouden kunt installeren?

Via: MacNN

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.