SBSettings update naar 2.99-2 + Calculator widget (jailbreak)

BigBoss is druk bezig om SBSettings versie 3.0 definitief te maken. In de aanloop daar naartoe is gisteren SBSettings 2.99.2 vrijgegeven, met ondersteuning voor meer dan 12 toggles. Daarnaast is er nu een Calculator Widget beschikbaar.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

SBSettings 2.99-2Eerder liet BigBoss al weten dat hij SBSettings 3.0 uit zal brengen met daarin een flink aantal stabiliteitsverbeteringen en volledige functionaliteit onder OS 3.0. In versie 2.99-2, die fungeert als v3.0 Release Candidate, zijn bijna al deze verbeteringen al doorgevoerd. Deze versie brengt dus een flink aantal beloofde updates met zich mee. Zo is het nu onder andere mogelijk om meer dan 12 toggles (schakelaars) te gebruiken. Wanneer je meer dan 12 toggles hebt, kun je deze zien en gebruiken door naar beneden te scrollen. Dit werkt overigens alleen wanneer je nu al iPhone OS 3.0 gebruikt: voor OS 2.x gebruikers is dit (nog) niet mogelijk. Ook nieuw is dat de datum nu in de statusbalk naast de tijd wordt getoond. Handig is dat je vanaf versie 2.99-2 voor een 24-uurs weergave van de tijd kunt kiezen – wel zo fijn voor ons Europese gebruikers.

Naast het weergeven van de datum kun je ook het aantal MB’s vrij geheugen op je statusbalk laten zien. Zo kun je van tevoren bekijken of je eerst even moet herstarten alvorens die veeleisende applicatie op te starten. De volgorde waarin de schakelaars worden getoond is nu aanpasbaar en je kunt SBSettings nu ook gebruiken vanaf je lockscreen.

Crash

Jailbreak-gebruikers kunnen in sommige gevallen wel eens last hebben van een crash van het Springboard (Home-scherm). Dit wordt meestal veroorzaakt doordat er conflicterende toepassingen actief zijn die allen gebruikmaken van Mobile Substrate. In deze versie van SBSettings kun je al deze Mobile Substrate toepassingen bekijken en eventueel één voor één uitschakelen om te kijken wat deze crashes veroorzaakt: handig!

Calculator

Calculator widgetTegelijk met de update naar versie 2.99-2 verscheen er ook een calculator-widget voor SBSettings in Cydia. Hiermee kun je vanuit iedere applicatie snel even een berekening uitvoeren. De calculator kun je alleen gebruiken voor de simpelere berekeningen. Je kunt optellen, aftrekken, delen en vermenigvuldigen. Wanneer de calculator actief is kun je terugkeren naar het hoofdscherm van SBSettings door op de Home-button te drukken of te klikken in het rekenveld.

SBSettings en de calculator zijn verkrijgbaar via de BigBoss repository in Cydia.

Inmiddels is update 2.99-3 verschenen met daarin nog enkele grafische aanpassingen en wat kleinere bugs die nu opgelost zouden moeten zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:15
Categorie Jailbreak
Onderwerpen bigboss, calculator, sbsettings, widgets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.