Apple brengt iTunes 8.2 en QuickTime 7.6.2 uit (update jailbreak)

Apple heeft vandaag iTunes 8.2 uitgebracht. Deze versie is nodig om iPhone OS 3.0 te kunnen gebruiken. Er was al een pre-releaseversie in omloop. Verder is QuickTime 7.6.2 uitgebracht.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

itunes storeApple heeft vandaag iTunes 8.2 beschikbaar gesteld via de softwareupdate. De update zorgt voor ondersteuning van iPhone OS 3.0, waar we over precies een week meer over zullen weten. Dan vindt namelijk Apple’s Worldwide Developers Conference plaats. iTunes 8.2 is geschikt voor de iPhone en iPod touch, beide voorzien van iPhone OS 3.0.

Er zijn ook diverse bugfixes en verbeteringen in de toegankelijkheid doorgevoerd. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Apple. Geregistreerde iPhone-ontwikkelaars waren sinds eind april al in bezit van een pre-releaseversie van iTunes 8.2. Dit was nodig om de laatste beta van iPhone OS 3.0 te kunnen gebruiken.

Verder heeft Apple een nieuwe versie van QuickTime uitgebracht. Versie 7.6.2 bevat een aantal beveiligings- en performanceverbeteringen.

Meer info: Apple Support

Jailbreakers opgelet! Volgens Musclenerd, een van de leden van het iPhone Dev Team, heeft Apple wijzigingen in het communicatieprotocol tussen de iPhone (en iPod touch) en iTunes aangebracht. Door deze wijziging werken QuickPwn en Pwnage Tool momenteel niet meer als je iTunes 8.2 hebt geïnstalleerd. Het Dev Team werkt al een fix. Deze wijziging heeft verder geen gevolgen als je al een jailbreak hebt uitgevoerd, maar voor nieuwe (of een herhaalde) jailbreak of unlock is het belangrijk dat je PC of Mac nog geen iTunes 8.2 draait.

Samenvattend: synchronisatie van een jailbroken iPhone/iPod touch onder iTunes 8.2 is geen probleem, maar het uitvoeren van een jailbreak wel. Gebruik in dat geval een PC of Mac met iTunes 8.1 of eerder. Meer informatie via het Twitter-account van @MuscleNerd

Tipgevers: Pwain en René

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2009, 0:57
Categorieën Diensten, Mac & macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.