Opel gaat Apple CarPlay ondersteunen

Ook Opel aan de Apple CarPlay

Opel richt zich in 2016 op smartphone-integratie. Daar hoort ondersteuning voor Apple CarPlay natuurlijk ook bij. Maar welke auto's gaat het nou eigenlijk om?

Opel gaat Apple CarPlay ondersteunen

Opel treedt in de voetsporen van onder meer Porsche en Volkswagen, door in de loop van modeljaar 2016 ook Apple CarPlay aan te bieden.

De autofabrikant zet volgend jaar volledig in op de verbinding tussen je smartphone en je auto. Dit laat Opel weten in een verklaring op zijn website.

CarPlay eerst in Opel Astra

Selecte modellen zullen zowel met Android Auto als Apple CarPlay werken. De nieuwe Astra bijt de spits af en wordt in september op de Frankfurt International Motor Show onthuld.

Daarna volgen specifieke automodellen in de “mini, small, compact en midsize categorie”, aldus Opel. Concreet betekent dit dat na de Astra ook de Karl, Corsa en Adam aan de beurt zijn.

Met Apple Carplay in een Opel kun je jouw iPhone verbinden met het display op het dashboard. Met dit dashboard-touchscreen kun je bijvoorbeeld bellen, berichten ontvangen en muziek afspelen op Spotify.

Lees ook: ons dossier over Apple CarPlay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2015, 12:40
Categorie Apple
Onderwerp carplay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.