Google IO voor iOS-gebruikers

Google I/O: 6 onmisbare nieuwtjes voor iOS-gebruikers

Google I/O niet in de gaten gehouden omdat het zich op Android focust? Dat is niet helemaal waar, want tijdens de presentatie werden er heel wat interessante nieuwtjes voor Apple-gebruikers besproken. iCulture zet ze op een rijtje.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Google IO voor iOS-gebruikers
Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Google gisteren haar toekomstplannen presenteerde tijdens Google I/O. Veel aandacht voor Android natuurlijk, maar er zijn ook genoeg interessante aankondigingen voor iOS-gebruikers. iCulture zet het Apple-gerelateerde nieuws voor je op een rijtje.

Google Foto’s onthuld, ook voor iOS

Google Foto’s is een directe tegenhanger van Apple’s Foto-app en biedt onbeperkte opslag voor je kiekjes. Hoe verhouden de apps zich tot elkaar en welke kun je dus beter kiezen? Lees daarvoor ons nieuwsartikel en de vergelijking, waarin we beide foto-apps naast elkaar zetten.
Lees verder: Google Foto’s vs iCloud Foto’s, wat zijn de verschillen?

google-fotos

Cardboard VR-bril is vernieuwd, werkt nu met iPhones

Lijkt virtual reality je wel wat, maar vind je het niet waard om een peperdure headset in huis te halen? Begrijpelijk. Vanaf nu hoeft dat ook niet meer. Google’s Cardboard VR-bril is vernieuwd en ondersteunt iOS, zodat je nu met een stuk karton een heel eind komt om te ervaren waarom de wereld in de ban is van virtual reality. Nog beter: als je de online instructies volgt kun je helemaal zelf een Google Cardboard-bril vouwen. Daarnaast heeft Google de SDK vrijgegeven aan zowel iOS- als Android-ontwikkelaars.
Lees verder: Google Cardboard is groter geworden en heeft nu officiële iOS-app

Google Cardboard iPhone

Inbox by Gmail is er nu voor iedereen

Je geen uitnodiging meer nodig om gebruik te maken van Google’s nieuwe mail-app Inbox. De slimme mailbox die in verbinding staat met Gmail is nu voor iedereen gratis te downloaden in de App Store.
Lees verder: Google Inbox nu voor iedereen beschikbaar

google-inbox-mailapp

Google Maps gaat offline een stuk beter werken

Google Maps gaat je beter de weg wijzen als je offline bent, door het toevoegen van een offline zoek- en navigatiefunctie. De nieuwe functies worden later dit jaar verwacht, en zorgen ervoor dat je offline door kaarten kunt scrollen en de navigatie aan kunt zetten, inclusief stem-ondersteuning. Ook worden lokale reviews gedownload voordat je offline gaat, zodat je nog steeds kunt checken of dat restaurant waar je wilt eten een beetje goed scoort.

Google ondersteunt CocoaPods voor iOS-ontwikkelaars

Omdat Google I/O zich voornamelijk op ontwikkelaars focust, was er ook geen gebrek aan nieuws voor deze doelgroep. Bijvoorbeeld de aankondiging dat Google gebruik gaat maken van CocoaPods, een populaire standaard voor iOS app-ontwikkelaars om Google’s tools in hun apps te verwerken. Nu Google CocoaPods officieel ondersteunt, wordt het gemakkelijker dan ooit om diensten als Google Analytics, Google Maps en meer in je iOS-app te verwerken. Wanneer deze functie precies beschikbaar komt heeft Google nog niet bekend gemaakt.

Google’s Places API voor iOS niet langer in bètafase

Google heeft de API van Google Places beschikbaar gesteld voor alle iOS-ontwikkelaars, waarmee Places officieel uit de bètafase treedt. Dit betekent dat iedere ontwikkelaar nu zijn voordeel kan doen met Google’s database vol informatie over locaties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2015, 16:03
Categorie Achtergrond
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.