Ook Chronic Dev Team toont untethered jailbreak in video (jailbreak)

Het Chronic Dev Team heeft in een Youtube-video getoond dat ze beschikken over een untethered userland-jailbreak, waarmee het eventueel mogelijk zou zijn om een iPhone of iPod Touch via Safari te jailbreaken.

Het Chronic Dev Team heeft een Youtube-video geplaatst waarin te zien valt dat ze beschikken over een untethered jailbreak voor de laatste generatie iPhone 3GS en iPod Touch. Eerder toonde Geohot al dat hij ook over een untethered jailbreak beschikte. De jailbreak van het Chronic Dev Team zou eventueel via Safari uitgevoerd kunnen worden.

De video die door @comex is geplaatst, lijkt aan alle voorwaarden te voldoen die MuscleNerd heeft opgesteld voor een betrouwbare jailbreak-video. Een jailbreak die via (bijvoorbeeld) Safari op de iPhone of iPod Touch geïnstalleerd zou kunnen worden, wordt ook wel een userland-jailbreak genoemd. Een dergelijke jailbreak is niet meer vertoond sinds firmware 1.x op de originele iPhone, toen een bezoekje aan de website Jailbreakme.com voldoende was om het toestel te jailbreaken. Dit type jailbreak kreeg recent de aandacht, toen bleek dat een standaard iPhone 3GS op firmware 3.1.3 via Safari te hacken was op het evenement Pw2Own. Het is nog onduidelijk of het Chronic Dev Team ervoor zal kiezen de jailbreak op een vergelijkbare manier beschikbaar te stellen voor het grote publiek.

De userland-jailbreak van het Chronic Dev Team en de jailbreak van Geohot zijn waarschijnlijk op verschillende kwetsbaarheden gebaseerd. Volgens @p0sixninja van het Chronic Dev Team is de methode die Geohot gebruikt dezelfde als de methode die het team voor Greenpois0n wilde gebruiken. Als het Chronic Dev Team en Geohot het erover eens kunnen worden wie wanneer welke jailbreakmethode uit brengt, zouden de hackers Apple voorlopig één stap voor kunnen blijven. Er zijn geen mededelingen gedaan op welke termijn één van beide jailbreaks beschikbaar zal worden gemaakt, maar het is waarschijnlijk dat dit zal zijn in de weken die volgen op de release van de iPad (3 april).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2010, 16:06
Categorieën Geruchten, iDevices, Jailbreak
Onderwerpen chronic dev team, comex, geohot, ipad, ipod touch, jailbreak, p0sixninja, safari, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.