‘Ook Apple wilde Palm overnemen’

Naast HP wilde ook Apple het noodlijdende Palm overnemen. Apple zou voornamelijk geïnteresseerd zijn in de patenten en het fysieke toetsenbord van het bedrijf. Uiteindelijk kwam Apple met een bod van $600 miljoen niet in de buurt bij de $1,2 miljard die HP heeft betaald.

Palm-logoNiet alleen HP, maar ook Apple heeft geprobeerd om Palm te kopen. Althans, dat heeft een onbekende bron BusinessInsider laten weten. De bron beweert bekend te zijn met de pogingen van Palm om overgenomen te worden en naast Apple waren Research In Motion, Google, Lenovo en HP serieus geïnteresseerd in het overnemen van het bedrijf. Uiteindelijk had HP het beste bod en is het eigenaar van Palm geworden.

De interesse van Apple in het overnemen van Palm zou vooral zijn gewekt door de meer dan 450 patenten die het technologiebedrijf bezit en de 400 nog lopende patentaanvragen. Als het was gelukt om Palm over te nemen, had Apple samen met haar eigen portfolio een erg sterke positie gekregen om de patenten rond de iPhone en iOS te verdedigen.

Ook schrijft BusinessInsider dat Apple wilde blijven investeren in de bestaande activiteiten van Palm om zo een betere kijk te krijgen op toestellen met fysieke toetsenborden – wellicht om in de toekomst de concurrentie met RIM aan te gaan. Verder stipt The Mac Observer aan dat Palm voor de overname van HP voornamelijk uit voormalige Apple-medewerkers bestond. Zo was CEO Jon Rubinstein ooit Apple’s vice-president die mede de strategie rond de iPod uitzette. Ook dat zou een reden voor de interesse kunnen zijn: Apple wilde niet dat oud-werknemers concurrenten wijzer zouden maken.

Apple zou rond de $600 miljoen voor Palm hebben geboden. Een ‘schamel’ bod, want HP heeft uiteindelijk $1,2 miljard betaald. Dat komt neer op $5.70 per aandeel. RIM lijkt met hun bod net naast het bedrijf te hebben gegrepen. Het Canadese bedrijf bood aanvankelijk $6 per aandeel, maar later moesten zij dit bod verlagen tot $5.50 per aandeel.

Verder meldt BusinessInsider dat Google voornamelijk in Palm was geïnteresseerd om te voorkomen dat Apple het bedrijf zou overnemen. Toen Google erachter kwam dat Apple niet serieus genoeg was, liet de internetgigant de interesse ook varen. Dat illustreert eens te meer de concurrentiestrijd tussen Apple en Google.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2010, 15:45
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, google, overname, palm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.