Ontwikkelaars mogen teksten in App Store niet meer zomaar wijzigen

Ontwikkelaars mogen niet langer aanpassingen in de App Store-teksten doen, zonder daarvoor een app-update uit te brengen. Apple kondigde de nieuwe maatregel aan via iTunes Connect, het portaal waarmee ontwikkelaars hun apps beheren.

Misbruik van What’s New-teksten
De nieuwe maatregel gaat op 1 april in en houdt in dat ontwikkelaars van iOS-apps niet zomaar meer allerlei teksten in de App Store kunnen wijzigen. Apple heeft niet uitgelegd waarom een nieuwe regeling nodig is, maar het zou met misbruik te maken kunnen hebben. Een ontwikkelaar kan nu nog een betrouwbaar uitziende app indienen en vervolgens de tekst en de URL’s wijzigen, waardoor gebruikers op het verkeerde been gezet worden. Ook zouden sommige ontwikkelaars de ‘What’s New’-tekstveld gebruiken om reclame te maken voor andere producten.


De wijziging brengt ook nadelen met zich mee voor eerlijke appontwikkelaars. Als ze een bug in hun app ontdekken kunnen ze via de ‘What’s New’-sectie gebruikers waarschuwen om niet te updaten totdat het probleem is opgelost. Dat is straks niet meer mogelijk. Bij een bug blijft de tekst gehandhaafd totdat Apple een update heeft goedgekeurd.

Apple liet weten:

Upcoming changes to app information fields – Starting in April, you’ll only be able to edit your app’s support URL, marketing URL, and „What’s New in This Version“ text when submitting a new version of your app.

Pages-update

Dodelijk saaie update-teksten
De maatregel doet niets aan een andere vervelende gewoonte, namelijk dat appontwikkelaars vage update-omschrijvingen maken waaruit niet af te leiden is wat er nieuw is aan een app. Apple maakt zich daar zelf ook schuldig aan, door geen duidelijke lijst van bugfixes beschikbaar te stellen. Daardoor weet je nooit of jouw probleem in een update is opgelost.

Bekijk ook

Opinie: Ontwikkelaars, stop met vage en grappig bedoelde update-omschrijvingen

Veel apps hanteren de laatste tijd vage update-omschrijvingen met algemene teksten of grappig bedoelde verhaaltjes. Dat moet beter, zodat gebruikers precies weten waar ze aan toe zijn en welke verbeteringen er zijn.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 maart 2018 om 8:39
Onderwerp
Categorie
Apps

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.