App Store in iOS 11

Ontwikkelaars mogen teksten in App Store niet meer zomaar wijzigen

Ontwikkelaars mogen niet langer aanpassingen in de App Store-teksten doen, zonder daarvoor een app-update uit te brengen. Apple kondigde de nieuwe maatregel aan via iTunes Connect, het portaal waarmee ontwikkelaars hun apps beheren.

Misbruik van What’s New-teksten
De nieuwe maatregel gaat op 1 april in en houdt in dat ontwikkelaars van iOS-apps niet zomaar meer allerlei teksten in de App Store kunnen wijzigen. Apple heeft niet uitgelegd waarom een nieuwe regeling nodig is, maar het zou met misbruik te maken kunnen hebben. Een ontwikkelaar kan nu nog een betrouwbaar uitziende app indienen en vervolgens de tekst en de URL’s wijzigen, waardoor gebruikers op het verkeerde been gezet worden. Ook zouden sommige ontwikkelaars de ‘What’s New’-tekstveld gebruiken om reclame te maken voor andere producten.

De wijziging brengt ook nadelen met zich mee voor eerlijke appontwikkelaars. Als ze een bug in hun app ontdekken kunnen ze via de ‘What’s New’-sectie gebruikers waarschuwen om niet te updaten totdat het probleem is opgelost. Dat is straks niet meer mogelijk. Bij een bug blijft de tekst gehandhaafd totdat Apple een update heeft goedgekeurd.

Apple liet weten:

Upcoming changes to app information fields – Starting in April, you’ll only be able to edit your app’s support URL, marketing URL, and „What’s New in This Version“ text when submitting a new version of your app.

Pages-update

Dodelijk saaie update-teksten
De maatregel doet niets aan een andere vervelende gewoonte, namelijk dat appontwikkelaars vage update-omschrijvingen maken waaruit niet af te leiden is wat er nieuw is aan een app. Apple maakt zich daar zelf ook schuldig aan, door geen duidelijke lijst van bugfixes beschikbaar te stellen. Daardoor weet je nooit of jouw probleem in een update is opgelost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2018, 8:39
Categorie Apps
Onderwerp app store

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.