App Store in iOS 11

Ontwikkelaars kunnen nu 10 screenshots per app tonen in de App Store

Vanaf nu kun je je nog beter oriënteren op een nieuwe app, want ontwikkelaars mogen maximaal 10 screenshots per app laten zien. Voorheen gold een maximum van 5 screenshots.

10 screenshots per app

Geregistreerde ontwikkelaars en ontwikkelaars die lid zijn van het Apple Developer Program kregen vandaag te horen dat ze meer screenshots van hun apps kunnen laten zien. En dat is niet alleen handig voor de ontwikkelaars zelf, maar ook voor gebruikers. Je kunt nu nog beter zien of een app de moeite is om te downloaden. Om de zoekresultaten zullen daarvan maximaal drie stuks zichtbaar zijn: drie stuks in portretformaat of één liggende.

Apple raadt aan dat ontwikkelaars op elk screenshot een pluspunt of functie uitlichten, zodat ze goed kunnen laten zien waarom consumenten hun app moeten installeren. Naast de 10 screenshots kunnen ontwikkelaars ook 3 video-previews uploaden via iTunes Connect. Het geldt voor apps op de iPhone, iPad, Apple Watch en Apple TV. Voor de Mac App Store blijft het aantal screenshots hetzelfde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2018, 20:42
Categorie Apps
Onderwerpen app store, screenshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.