ios-8-biggest-release-ever

iOS 8 staat op 87 procent van alle iPhones en iPads

iOS 8 staat vlak voor het verschijnen van iOS 9 geïnstalleerd op 87% van alle iPhones en iPads. Hiermee heeft deze versie van het besturingssysteem iOS 7 niet in weten te halen.

iOS 8 op 87% van de apparaten geïnstalleerd.Zo vlak voordat iOS 9 vanavond verschijnt, is het tijd om terug te kijken hoe iOS 8 het er vanaf heeft gebracht. Apple heeft vandaag laten weten dat iOS 8 op 87% van alle toestellen geïnstalleerd staat. Het overige percentage wordt ingenomen door iOS 7 (11%) en oudere versies (2%). iOS 8 doet het daarmee minder goed dan zijn voorganger iOS 7.

iOS 8 loopt al het hele jaar achter

Begin december vorig jaar stond iOS 8 geïnstalleerd op 63% van alle toestellen. Rond datzelfde moment stond iOS 7 al geïnstalleerd op 74% van alle iPhones en iPads. iOS 8 heeft de schade niet meer in kunnen halen, want iOS 7 was in juli 2014 al op 90% van alle apparaten aanwezig. Nu, zo vlak voor de release van iOS 9, is iOS 8 blijven steken op ‘slechts’ 87%. Dat het allemaal wat trager gaat, komt vooral omdat iOS 8 vlak na de release nogal wat problemen opleverde. Apple probeerde die met tussentijdse releases op te lossen, maar het zorgde ervoor dat veel mensen lange tijd bleven twijfelen. Apple heeft ervan geleerd, hopen we.

Haalt iOS 9 hogere percentages?

Het is goed mogelijk dat iOS 9 de cijfers van iOS 8 uiteindelijk kan gaan overtreffen. Bij de overgang van iOS 8 naar iOS 9 vallen er geen toestellen af, terwijl bij de overgang van iOS 7 naar iOS 8 de iPhone 4 buiten de boot viel. De toekomst van de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem ziet er daarom rooskleurig uit, ook omdat er – naast de huidige toestellen – nieuwe apparaten zoals de iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPad Pro en iPad mini 4 bij komen, die allemaal standaard al op iOS 9 draaien. Voor de iPhone 6s wordt alweer een verkooprecord voorspeld, allemaal voorzien van iOS 9.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2015, 13:28
Categorie iOS
Onderwerpen ios 7, ios 8, ios 9

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.