Nederlandse notitie-app Agenda werkt nu met Apple’s Herinneringen-app

De Nederlandse app Agenda werkt nu nauw samen met Apple's Herinneringen-app. Je kan daardoor je taken koppelen aan de standaard app op je iPhone, iPad en Mac. Hierdoor krijg je herinneringen op basis van tijd en datum.

Notitie-app Agenda werkt nu met Herinneringen-app

De lijst met notitie-apps voor iPhone en iPad enorm lang. Vorig jaar introduceerde de Nederlandse ontwikkelaar Alexander Griekspoor de Agenda-app, die wij bij de afgelopen editie van de iCulture Awards beloond hebben als beste Nederlandse en Belgische app van 2018. Hoewel de naam doet vermoeden dat je er je afspraken in kan zetten, is het een veelzijdige notitie-app voor zowel iOS als macOS. In de nieuwste versie werkt de app samen met Apple’s Herinneringen.


De ondersteuning komt van pas bij het maken van notities en taken waar je graag een melding van wil krijgen op een bepaalde datum of tijd. Een ander groot voordeel is dat de notities dan ook automatisch verschijnen tussen al je andere herinneringen in Apple’s eigen app. Bekijk je de notitie in de Herinneringen-app, dan kun je vanuit de herinnering meteen doorspringen naar de Agenda-app.

Agenda voor Mac met Herinneringen.

In de Agenda-app bekijk je je agenda-afspraken en herinneringen in een scrollende tijdlijn. Je kan de herinneringen bewerken of afvinken, zonder dat je daarvoor naar Herinneringen hoeft te gaan. Je voegt de herinnering aan een taak toe met een paar tikken in de app. In de Mac-versie kun je ook commando’s gebruiken (via \reminders), waarna er automatisch een herinnering gemaakt wordt.

Hoewel de functie nu al beschikbaar is, zal deze later in het jaar nog meer van pas komen. De Herinneringen-app in iOS 13 is namelijk helemaal vernieuwd, met een nieuw design en meer functies, zodat je sneller je herinneringen af kan werken. Meer daarover lees je in ons artikel. Lees ook onze review van Agenda voor de Mac.

Wil je meer weten over Alexander Griekspoor, de ontwikkelaar achter Agenda? In onze derde aflevering van de iCulture Podcast spraken we met Alexander, over alle facetten van appontwikkeling.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2019, 8:34
Categorie Apps
Onderwerp notities
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.