iCulture Podcast visual

iCulture Podcast interviewserie ’10 jaar App Store’ → Eric Hammink en Alexander Griekspoor

We hebben een nieuwe aflevering van de iCulture Podcast in de serie '10 jaar App Store'! Luister naar Eric Hammink en Alexander Griekspoor, die vertellen hoe het is om meerdere Apple Design Awards te winnen en hoe lukt het om met een notitie-app door te breken, terwijl er al zoveel aanbod is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In deze aflevering: Eric Hammink en Alexander Griekspoor

Vandaag hebben we opnieuw een boeiend duo weten te vinden: Eric Hammink en Alexander Griekspoor. In het verleden hebben beide heren samengewerkt, nu hebben ze elk hun eigen apps en bezigheden. Maar er is één duidelijke overeenkomst: qua design zien hun apps er heel erg strak uit. We hebben Eric en Alexander gevraagd naar hun magische truc om zo’n felbegeerde Apple Design Award binnen te slepen en hoe je toch door weet te breken met de internationaal bekende notitie-app Agenda, terwijl er al zoveel aanbod in de App Store is. En waarom die verwarrende naam?

Click here to display content from anchor.fm

Wie is Eric Hammink?

Eric Hammink appicoonEric Hammink is niet alleen hoofddesigner bij TomTom, hij maakte ook de nieuwe metrokaart ter gelegenheid van de Noord/Zuidlijn. De eerste ideeën om een kaart te maken waarbij de tram- en metrolijnen als halve cirkels rondom het Centraal Station lopen ontstonden al jaren geleden. Nu is er ook een app en Eric was zo aardig om een gedrukte versie op canvas mee te nemen, die nu vol trots bij ons op kantoor staat. Verder maakte Eric de Vertrektijden- en de Rails-app.

Eric’s apps:

Volg Eric op Twitter via @erichammink

Wie is Alexander Griekspoor?

Alexander GriekspoorAlexander maakte via zijn bedrijf Mekentosj een aantal wetenschappelijke Mac-apps, waaronder Paper, waarmee hij zijn derde Apple Design Award won. Alexander verkocht zijn app aan uitgeverij Springer en is inmiddels weer opnieuw begonnen, met een kleiner team. Hij werkt vanuit Portugal en maakte onder andere de Findings- en de Agenda Notes-app. Eerder maakte hij ook de Mac-apps 4Peaks en EnzymeX.

We vragen Alexander waarom hij grossiert in Apple Design Awards, wat je als ontwikkelaar moet doen om er ook eentje te winnen en hoe leuk het is om weer iets nieuws op te bouwen.

Enkele apps van Alexander:

Volg Alexander op Twitter via @mekentosj

Sponsor

De serie ’10 jaar App Store’ is mede mogelijk gemaakt door Moneyou.nl

Wil je weten hoe je podcasts luistert op je iPhone? Of welke goede podcast-apps er voor de iPhone zijn? Misschien wil je weten waar je de iCulture Podcast vindt? We hebben voor alles wat je wilt weten een uitgebreide uitleg. Veel luisterplezier!

iCulture Podcast abonneren en beluisteren

Abonneer je op onze iCulture podcast in je favoriete tool of via de directe feed om geen enkele aflevering te missen en laat weten wat je ervan vindt!1 En ben je blij verrast over onze podcast, dan zouden we het natuurlijk leuk vinden als je een sympathieke beoordeling van 5 sterren in Apple’s Podcast-app, iTunes of andere podcast-apps zou willen achterlaten. Alvast bedankt!

Zo abonneer je op de iCulture podcast:

Op de desktop kun je ons bijvoorbeeld beluisteren via iTunes, PocketCasts of natuurlijk in dit artikel. Of je kunt handmatig de directe feed toevoegen aan je favoriete podcastdienst of -app.

Bekijk ook

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Wil je niet alleen lezen over ontwikkelingen rondom Apple, maar wil je het ook in onze eigen bewoordingen horen? Dat kan vanaf nu, want we zijn gestart met de iCulture podcast! Minimaal twee keer per maand verschijnt er een nieuwe aflevering, afwisselend met interviews en een bespreking van het nieuws.

Eerdere afleveringen die je kon luisteren:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.