MacBook Air met Wi-Fi.

Gerucht: ‘Nieuwe goedkopere MacBook komt in het vierde kwartaal’

Had je de hoop dat Apple de nieuwe goedkopere MacBook nog deze maand met een persbericht gaat aankondigen? Daar lijkt het niet op, want volgens bronnen start de productie pas in het vierde kwartaal. Dat betekent dat dit model op zijn vroegst in september beschikbaar komt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

‘Goedkopere MacBook komt op zijn vroegst in oktober

Al het hele jaar gunst het van de geruchten over een nieuwe goedkopere MacBook als een soort opvolger van de MacBook Air. Al meerdere betrouwbare bronnen hebben de komst van dit model bevestigd, maar we weten nog steeds niet wanneer deze precies verschijnt en welke functies hij krijgt. De enige details die bekend zijn is dat het model een lagere prijs krijgt (rond de $1000) en dat er een Retina-scherm in komt. Er was altijd nog een kans dat Apple dit model op een onverwacht moment aan gaat kondigen zoals bij de MacBook Pro 2018, maar die kans lijkt nu wel verkeken.

Volgens Digitimes gaat Quanta, een bekende leverancier van Apple, in het vierde kwartaal van dit jaar de nieuwe goedkope MacBook aan Apple leveren. Het vierde kwartaal gaat officieel van start in oktober en loopt tot en met het einde van het jaar. Dat zou dus betekenen dat dit model in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnt. Dat maakt een onverwachte aankondiging deze maand onwaarschijnlijk, omdat nieuwe modellen dan altijd direct te bestellen zijn. Datzelfde geldt ook voor het september-evenement, waar Apple vooral de focus zal leggen op de nieuwe iPhones en Apple Watch Series 4. Wat dan over blijft is een apart event in oktober, zoals Apple in het verleden wel vaker gedaan heeft.

Een oktober-event betekent vaak nieuwe iPads en Macs. Wat betreft de iPad verwachten we dit jaar nog een nieuwe iPad Pro met Face ID. Betrouwbare bronnen hebben bovendien al verklapt dat Apple, naast deze goedkopere MacBook, ook nog werkt aan een Mac mini 2018. Dat is dus genoeg materiaal om te bespreken tijdens een speciaal oktober-evenement, gericht op de iPad en Mac. We moeten dus nog even geduld hebben, want eerst staat het iPhone-event in september nog op de planning. Dat event wordt waarschijnlijk op 12 september gehouden, waarna de 2018 iPhones niet veel later verkrijgbaar zijn. De uitnodiging van dat event verwachten we later deze maand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2018, 12:04
Bron Bron Digitimes
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook, macbook air

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het 13-inch scherm en het dunne design, dat afloopt aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M1-chip (eind 2020). De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte MacBook. Hij is beschikbaar in een aantal kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.