facebook app reclame

‘Nieuwe Facebook-app gaat je identiteit geheimhouden’

Facebook werkt aan een app waarmee je pseudoniemen op het netwerk kunt gebruiken. Dat terwijl Facebook echte namen normaliter verplicht.

facebook app reclameWil je liever niet je ware identiteit op Facebook gebruiken? Binnenkort is dat mogelijk met een officiële nieuwe app van het sociale netwerk. Volgens anonieme bronnen van The New York Times werkt Facebook aan een speciale app, waarmee je een pseudoniem gebruikt in internetdiscussies.

Door alternatieve namen te gebruiken, wil Facebook je aansporen sneller mee te doen aan discussies. The New York Times schrijft het volgende:

Het punt van de app is, volgens onze bronnen, om Facebook-gebruikers meerdere pseudoniemen te laten gebruiken. Hierdoor kunnen ze in het openbaar praten over onderwerpen die ze liever niet met hun echte naam associëren.

Het gebruik van pseudoniemen op Facebook lijkt in eerste instantie beperkt tot de nieuwe, zelfstandige app. Het is onduidelijk of de functie ooit op de website zal werken. De nieuwe Facebook-app moet binnen een paar weken verschijnen.

De komst van de nieuwe app is vrij bijzonder: Facebook deed de afgelopen tijd namelijk alles om het gebruik van echte namen op het netwerk aan te sporen. Dat leidde tot ophef bij onder andere dragqueens, die onterecht werden verplicht om hun ‘echte’ naam te gebruiken. Hier bood Facebook excuses voor aan.

De nieuwe app doet een beetje denken aan Facebook Paper. Ook deze applicatie liet je Facebook op een net wat andere manier gebruiken. Paper veranderde echter het uiterlijk van het sociale netwerk, terwijl de nieuwe pseudoniemenapp een nieuwe functie aan Facebook toevoegt. Daarnaast lijkt Facebook de concurrentie aan te gaan met apps zoals Secret, die je anoniem laten praten met je vrienden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2014, 20:29
Categorieën Apps, Geruchten
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.