Chrome icon

Chrome voor iOS ondersteunt iPhone 6 na update

Google heeft een update uitgebracht voor Chrome. De app ondersteunt nu de iPhone 6, downloads en 64-bits iPhones en iPads.

Google’s iOS-browser Chrome is voorzien van een update, waardoor de app nu ook de grotere iPhone 6-schermen ondersteunt. Daarnaast bevat de app nu een speciale downloadfunctie. Als je een bestand downloadt wordt hij automatisch opgeslagen in Google Drive.

Chrome iPhone 6Met de downloadmanager omzeilt Chrome een beperking in iOS. Je iPhone op iPad heeft geen toegang tot een centraal bestandssysteem vanuit apps, waardoor een algemene downloadfunctie zelden werkt. Je kunt in Chrome apps wel bijvoorbeeld foto’s opslaan in je camerarol of documenten openen in Drive.

Met de nieuwe optie kun je ieder bestand opslaan in Drive. Je kunt de bestanden vervolgens bekijken in de Google Drive-app, of op een computer waarop Google Drive ook geïnstalleerd staat. Daar worden de downloads namelijk op gesynchroniseerd. Is het bestand op de iPhone gedownload, dan kun je hem zelfs proberen te openen in een andere app. Deze app moet het betreffende bestandstype dan wel ondersteunen.

De app-update brengt ook “technische verbeteringen” met zich mee. Deze veranderingen zijn spannender dan je misschien zou denken: Chrome ondersteunt volgens de makers eindelijk de 64-bit:

Apple introduceerde in de iPhone 5s de A7-SoC, met daarop een 64-bits-processor. Deze krachtige processor is sneller en efficiënter dan andere mobiele chips. Sindsdien ondersteunen alle nieuwe iDevices 64-bit: ook de iPad Air, iPad mini Retina, iPhone 6 en iPhone 6 Plus maken er gebruik van.

Overigens heeft Google een klein foutje gemaakt: de app-updatetekst in de Nederlandse App Store is Deens. De app zelf is gelukkig nog gewoon Nederlands- of Engelstalig voor ons.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2014, 20:15
Categorie Apps
Onderwerp chrome

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.