iculture-vandaag
iCulture Vandaag
tim_cook_ios8_uitleg

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 7 oktober 2014

In iCulture Vandaag zetten we het nieuws van de dag nog eens op een rij. Met alles over iOS 8.1 beta 2, de Apple TV-update en meer nieuws.

tim_cook_ios8_uitlegWe zetten aan het einde van de dag nog eens de zaken op een rij in iCulture Vandaag. Zo zie je in één oogopslag welke belangrijke artikelen je nog moet lezen. En dat zijn er vandaag weer een hoop: want niet alleen verscheen iOS 8.1 beta 2, maar we begonnen zelf ook de zoektocht naar een nieuwe iCulture-redacteur. Daarnaast lekte naar buiten dat Facebook werkt aan een bijzondere, nieuwe app.

iCulture

Nieuws

Apps

Accessoires

  • LunaTik werkt aan stevige en wachterdichte hoezen voor de iPhone 6.
  • De Ambi Climate maakt de airconditioner in huis slimmer en verbindt met je iPhone.

Rubrieken

Nog meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
Videon iPad iPhone film schieten

  • Deze scanner-app is vernieuwd en maakt nu gebruik van verschillende iOS 8-mogelijkheden. Zo kan je documenten opslaan en openen in iCloud Drive en hebben Premium-gebruikers de mogelijkheid de app af te schermen met hun Touch ID-vingerafdruk. De app heeft verder twee nieuwe filters om de scans te optimaliseren, een nieuwe uitsnij-tool en moet sneller zijn dan voorheen.
  • De ludieke carpoolapp BlaBlaCar heeft een nieuw app-icoon, werkt nu ook in Turkije, wat bugs opgelost en de klapper: verstuurt nu pushberichten als je een bericht over een van je ritten hebt gekregen.
  • (afgebeeld) De overtuigende video- en montage-app Videon was al indrukwekkend, maar doet er op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus nog een schepje bovenop. Film in HDR-stand of met ‘cinematische’ stabilisatie op de nieuwe toestellen. Voor elk toestel geldt dat je nuvideoclips met verschillende beeldverhoudingen moeiteloos samen kan voegen.
  • De onlangs door ons gereviewde todo-app GoodTask is voorzien van iOS 8-slimmigheden. Je bekijkt taken met aankomende deadlines in de widget en geeft snel repliek op de notificaties, om bijvoorbeeld snel een deadline voor je uit te schuiven.

Route.nl iPhone

  • Naar afbeeldingen zoeken in de grootste databases, zoals Google, Bing, Flickr, 500PX en Twitter: dat kan met picTrove 2 Pro. Je kan zoekopdrachten en foto’s opslaan en filteren op licentie, soort foto, layout, een tijdsspanne en de grootte. Of je nou zoekt op recente sexy wallpapers of bepaalde afbeeldingen in een bepaald domein: het kan allemaal. De app is ook af te sluiten met een wachtwoord.
  • (afgebeeld) Fietsroute is Route.nl geworden, en daarmee is de Nederlandse app ook een stuk veelzijdiger geworden. Je ken behalve fietsroutes nu ook wandelroutes opsporen en afleggen met de app.
  • Viking App (gratis, Universeel: Nee, iOS 7.0+) Belgische gebruikers van de Mobile Vikings-app kunnen voortaan in een widget hun dataverbruik inzien.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2014, 22:06
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.