flamingo

De nieuwe emoji van 2019: flamingo, duikmasker en meer

Het lijkt misschien nu nog ver, maar voor je het weet is het 2019 en krijgen we nieuwe emoji op onze iPhone. Emojipedia heeft alvast in kaart gebracht wat we kunnen verwachten.

Rood haar, kroeshaar, een heet en koud gezicht en een feestbeest krijgen we in 2018 al als nieuwe emoji op de iPhone. De officiële lijst voor iOS 12 werd al in februari vastgesteld. Maar wat komt daarna? Dit zijn de kandidaten waar het Unicode Consortium de komende tijd over gaat vergaderen. Denk daarbij aan een flamingo en een wit hartje, want dat zijn de twee meest gevraagde emoji die zijn ingediend door gebruikers. Ze staan op de shortlist voor de lijst van 2019.

Emoji 2019-kandidaten

Ook het duikmasker, de bijl, wafel en hindoetempel maken een kans, net als de diya-lamp, een olielampje dat wordt gebruikt in Nepal en India. Apple’s wensen staan ook op de lijst: het bedrijf heeft onlangs het voorstel gedaan om mensen in rolstoelen op te nemen. Verder is er een roep om de gezinsplaatjes nog iets diverser te maken – iets waar Apple vast ook voorstander van zal zijn.

Emoji 2019

De lijst van nieuwe emoji voor dit jaar zal pas in iOS 12 te zien zijn. Installeer je geen beta’s, dan kun je er vanaf september gebruik van maken als de iOS 12-update uit komt. De komende maanden kan dat nog wel problemen gaan geven. Ben je gek op de nieuwe roodharige emoji en wil je ze het liefst meteen gaan gebruiken, dan kun je nog tegen problemen aanlopen als je berichten met gebruikers op andere platformen uitwisselt. De emoji komen bijvoorbeeld pas later in Twitter en Facebook beschikbaar. De andere persoon krijgt dan een wit blokje of een vraagteken te zien.

Krijgt de ontvanger zo’n emoji binnen en is er niet te zien welk plaatje wordt bedoeld, dan kun je het witte blokje of vraagteken op de Emojipedia-website invoeren en kijken wat het is. Je kunt je onbekende emoji ook via Twitter naar @botmoji sturen en je krijgt meteen antwoord.

De lijst met kandidaten is hier te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2018, 17:03
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Diensten
Onderwerp emoji

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.