Finder voor iPad in iOS 13-concept.

Dit iOS 13-concept laat zien hoe de iPad nog beter kan worden [video]

iOS 13 brengt naar verwachting grote vernieuwingen naar de iPad, maar hoe gaat dit eruit zien? Deze conceptvideo laat zien wat er mogelijk is op het gebied van multitasking, een vernieuwde Bestanden-app en meer.

Onlangs hebben we in een uitgebreid artikel onze iPad-verwachtingen voor iOS 13 al op een rijtje gezet. Apple heeft namelijk het één en ander in petto voor haar tablets, met onder andere meer mogelijkheden voor de iPad-multitasking. Nu is nog de grote vraag: hoe gaat dit eruit zien? Dit nieuwe concept van de ontwerper Daniel Korpai geeft een goed beeld van de mogelijkheden.

iOS 13-concept voor iPad

Het concept van de maker legt vooral de focus op een nieuwe Bestanden-app, die hij voor het gemak hernoemd heeft naar Finder. Zo ziet de app er nu meer uit als de Finder op de Mac, met soortgelijke mogelijkheden. Zo kun je in het concept een externe schijf aansluiten en zo via Drag & Drop alle documenten verplaatsen naar je iPad. Ook is de zijbalk te verplaatsen en kun je tabbladen openen, om bijvoorbeeld snel te wisselen tussen je downloads en documenten.

De multitasking is in het concept ook flink uitgebreid. Zo kun je drie apps in smalle kolommen tegelijk op het scherm tonen. En door met drie vingers over het scherm te vegen, blader je tussen nog meer apps. Als extra kun je ook nog een Slide Over-app in beeld zetten, waardoor er dus in feite vier apps tegelijk in beeld staan.

iPad concept met iOS 13 multitasking.

Tot slot toont de ontwerper een glimp van de dark mode die volgens geruchten naar iOS 13 komt. Via een schakelaar in het Bedieningspaneel is deze in te schakelen, waarna de Finder een donkergrijs-achtige vormgeving krijgt, vergelijkbaar met de Mac-versie. In ons overzicht van iOS 13 concepten vind je nog veel meer voorbeelden van hoe de donkere modus eruit kan zien. Apple gaat iOS 13 op 3 juni aankondigen, waardoor we dus over een maandje weten hoe de update eruit gaat zien. Lees ook onze WWDC 2019 verwachtingen om te weten wat Apple nog meer aan gaat kondigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2019, 12:26
Bron Bron Medium
Via Via 9to5Mac
Categorie iOS
Onderwerpen concept, ios 13

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone, die sinds september 2019 te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer.

iOS 13

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.