Apple Pay Italië

Apple Pay nu ook beschikbaar in IJsland bij twee banken

Apple Pay is nu ook beschikbaar in IJsland. Twee grote banken zijn vandaag van start gegaan in het dunbevolkte land. Deze twee banken doen er mee.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple Pay IJsland

De afgelopen tijd is Apple Pay flink aan het uitbreiden in Europa. Onlangs ging al Apple Pay in Oostenrijk van start en nu is er alweer een land aangesloten: IJsland. De introductie van Apple’s betaalmethode kwam voor de inwoners zelf ook als een verrassing. Apple Pay werkt in IJsland met de banken Arion en Landsbankinn. Heb je een debit- of creditcard bij een van de twee genoemde banken, dan kun je deze aan de Wallet-app toevoegen en vervolgens naar de winkel rennen voor je eerste betaling.

Met de komst van IJsland is Apple Pay nu beschikbaar in 34 landen wereldwijd. Binnenkort komt daar ook Apple Pay in Nederland bij via launching partner ING. Dat lijkt voorlopig ook de enige bank waarmee het gaat werken. Andere banken zijn nog in onderhandeling of mogen nog niets aankondigen.


Dit jaar zal Apple Pay naar meerdere Europese landen komen, waaronder Luxemburg.

Het gaat om deze landen:

 • Nederland (deze zomer?)
 • Luxemburg
 • Estland
 • Griekenland
 • Portugal
 • Slowakije
 • Slovenië
 • Roemenië
 • Oostenrijk (inmiddels live)
 • IJsland (inmiddels live)

Hieronder zie je ons actuele kaartje met de landen waar Apple Pay nu beschikbaar is:

Bekijk grafiek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2019, 15:56
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.