Fitbit Charge 3

Fitbit Charge 3 officieel aangekondigd: dit is er nieuw

Zoek je nog een fitnesstracker en is de Apple Watch Series 4 niets voor jou? Dan kun je ook eens kijken bij Fitbit. Deze fabrikant heeft net de Fitbit Charge 3 aangekondigd, een fitnesstracker die in oktober in de winkel ligt voor rond de 150 euro.

Het zat er al even aan te komen, want details over de Fitbit Charge 3 waren de afgelopen weken al uitgelekt. De Fitbit Versa smartwatch blijkt het de afgelopen tijd goed te doen, maar de fabrikant maakt ook nog steeds ‘traditionele’ fitnessarmbanden. Met de Fitbit Charge 3 ziet er net iets stijlvoller uit en draagt comfortabeler. Zo is er gebruik gemaakt van aluminium uit de vliegtuigindustrie voor de behuizing. Het scherm is gemaakt van Gorilla Glass 3.

Fitbit Charge 3: dit is er nieuw

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Charge 3:

  • Verbeterd touchscreen: groot OLED-scherm waarop je kunt vegen en scrollen. Op het scherm van de Charge 2 kon je alleen tikken.
  • Langere batterijduur: de Fitbit Charge 3 gaat zeven dagen mee, terwijl zijn voorganger vijf dagen meeging op een volle batterij.
  • Waterdicht: Je kunt met de Charge 3 voor het eerst ook zwemmen, dankzij de waterdichte behuizing en de nieuwe zwemmodus.
  • Geen GPS: net als zijn voorganger zit er geen GPS in, waardoor je een smartphone zult moeten meenemen om je hardlooprondes nauwkeurig vast te leggen.

Nieuwe zwemmodus
Het scherm in de Charge 3 is overigens wel een OLED-scherm in grijstinten. Hij is 40% helderder en scherper dan het scherm van de Charge 2. Het dashboard dat je op de Fitbit Ionic en Versa vindt, die je nu ook terug in de Charge 3. Je kunt daardoor snel je stappen, calorieën en laatste trainingen zien. Je hebt 15 oefeningen tot je beschikking en kunt duiken tot 50 meter diepte.

Fitbit Charge 3

Op het eerste gezicht ziet de Charge 3 er vrijwel hetzelfde uit als de Charge 2. Maar er zijn enkele belangrijke verschillen, waardoor het nieuwe model meer aanvoelt als een smartwatch – maar dan wel in de vorm van een fitnessarmband. Je ziet meer info op het 40% grotere scherm. De zijknop is vervallen en ingeruild voor een knop met haptische feedback. Deze voelt aan als een fysieke knop, maar je kunt hem niet indrukken. In plaats daarvan voel je een haptische trilling, die de indruk wekt dat je iets indrukt. De sterkte van de trilling is aanpasbaar en je kunt er ook mee navigeren.

De Charge 3 heeft geen appstore, zoals de Ionic en Versa, maar er komt wel een selectie van apps die je via de Fitbit-app op je iPhone kunt installeren. Welke apps dat zijn wil Fitbit nog niet zeggen.

Fitbit Charge 3

Ook voor mensen die niet sporten
De Charge 3 heeft ook iets meer te bieden voor mensen die niet van sporten houden. Zo kan de fitnessarmband alle notificaties die je ontvang op je iPhone laten zien op je pols. Het gaat dan om meldingen van apps als Facebook, Uber en dergelijke. Op plekken waar Fitbit Pay te gebruiken is kun je ermee betalen, maar alleen als je beschikt over de Special Edition van de Charge 3. Verder vind je de Sleep Score op de armband, waardoor je beter inzicht krijgt in je slaapgedrag.

Fitbit Charge 3

De Charge 3 is via Fitbit nu al in de voorverkoop te bestellen voor €149,95. Vanaf 21 augustus start de pre-order bij enkele webwinkels. Je hebt daarbij keuze uit grafietgrijs aluminium frame met zwarte polsband of blauwgrijs met roségouden frame. De accessoires variëren in prijs van €30 tot €70. Binnenkort is ook de Fitbit Charge 3 Special Edition met Fitbit Pay beschikbaar voor €169,95. De Charge 3 ligt vanaf oktober 2018 in de winkel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2018, 18:40
Categorie Accessoires
Onderwerp fitbit
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.