Minecraft Earth

Minecraft Earth laat je bouwen met augmented reality

Vanaf deze zomer kun je met Minecraft Earth aan de slag, waarmee je je bouwwerken in augmented reality kunt bekijken. Microsoft kondigde de nieuwe titel vandaag aan.

Minecraft Earth

Minecraft Earth is een versie van Minecraft, die dankzij augmented reality een extra dimensie krijgt. Je kunt complexe bouwwerken maken die je op een tafel of op de grond neerzet. Je kunt het vervolgens roteren, erop inzoomen en erom heen lopen. Ook kun je nieuwe items maken en resources verzamelen, net als in de standaard versie van Minecraft. Op de promotiebeelden van Microsoft is te zien dat het ook met een iPhone werkt.

Spelers kunnen samenwerken aan bouwwerken in augmented reality. Je moet hiervoor de vrienden wel uitnodigen thuis. Alle bekende functies van de originele Minecraft zijn aanwezig in de Earth-versie. In een FAQ geeft Microsoft nadere uitleg en je kunt ook hier kijken als je meer wilt weten.

Vanaf deze zomer zal een gesloten beta van start gaan. Daarna volgt de game op iPhone en Android-smartphones. Het gaat om een free-to-play game. Je hebt een iPhone of iPad met iOS 10 of nieuwer nodig die geschikt is voor AR-toepassingen.

Apple probeert ontwikkelaars over te halen om mooie AR-toepassingen met ARKit te maken. Het gaat daarbij niet alleen om games. Eerder deze week kwam er een iOS-app uit waarmee je het Vrijheidsbeeld in New York in je eigen huiskamer kunt bekijken vanuit alle hoeken. Deze app is met hulp van Apple gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2019, 18:20
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, minecraft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.