Vrijheidsbeeld.

Dankzij deze AR-app bekijk je het Vrijheidsbeeld vanuit je woonkamer

Met medewerking van Apple

Een nieuwe augmented reality-app over het Vrijheidsbeeld geeft je allerlei manieren om het beroemde standbeeld van dichtbij te bekijken. Via je iPhone ontdek je hoe groot het Vrijheidsbeeld echt is. De app is mede tot stand gekomen door hulp van Apple.

Het Vrijheidsbeeld in New York is één van de beroemdste standbeelden ter wereld. Het is ook al jarenlang een grote trekpleister voor veel toeristen, waardoor het er altijd druk is. Hou je niet van die drukte of heb je nog nooit de kans gehad om het standbeeld te bezoeken, dan kun je nu een stukje van het Vrijheidsbeeld mee beleven via de officiële Statue of Liberty-app voor je iPhone.

Statue of Liberty app: Vrijheidsbeeld in AR

De officiële app is bevat allerlei augmented reality-standen die volop gebruikmaken van Apple’s ARKit. Je ziet bijvoorbeeld de fakkel van dichtbij, met daar omheen het uitzicht over New York. Je kan daarbij wisselen tussen verschillende dagdelen, zoals zonsopkomst en de nacht. Om om je heen te kijken, hoef je alleen maar je iPhone te draaien. Dit uitzicht is al sinds 1916 niet meer voor gewone bezoekers te zien, aangezien de fakkel sinds die tijd niet meer voor publiek toegankelijk is.

Statue of Liberty-app.

Er is ook een AR-modus waarmee je kan zien hoe het standbeeld opgebouwd is. Je bladert door een tijdlijn of je gebruikt de röntgenfunctie om de constructie binnenin van dichtbij te bekijken. De laatste AR-modus bevat een deel van de voet van het standbeeld, zodat je kan ervaren hoe groot het standbeeld eigenlijk is. Je plaatst de voet in de woonkamer en tikt erop, om hem in levensgroot formaat in je eigen woonkamer te zetten. Naast deze AR-functies is er ook een modus waarmee je om je heen kan kijken, door de ogen van het standbeeld. Je ziet dan de opbouw van New York, van 1800 tot nu.

Ook handig voor je bezoek
De app bevat allerlei nuttige en informatieve informatie en komt ook van pas als je het standbeeld zelf wil bezoeken. Er is namelijk een audiotour beschikbaar via de app, zodat je de drukke wachtrijen kan overslaan. Deze functie is alleen beschikbaar als je op het Liberty Island bent. Tot slot is er een speciale podcast beschikbaar, genaamd Raising the Touch. Hierin vertelt mode-ontwerpster Diane von Fürstenberg allerlei bekend een minder bekende achtergrondverhalen.

Vrijheidsbeeld in AR in Statue of Liberty-app.

Met medewerking van Apple
Diane is één van de initiatiefnemers van de app. Toen zij Tim Cook ontmoette, bleek dat hij zelf nog nooit bij het Vrijheidsbeeld geweest was. Uiteindelijk ontstond het idee om de app te maken en iedereen een kans te geven om het Statue of Liberty zelf vanuit huis te ontdekken. De app is ook te vinden in Apple Stores wereldwijd.

De app is uitgebracht ter gelegenheid van de opening van het nieuwe museum. De app is met ruim 600MB wel een vrij forse download, maar dat betekent wel dat je de app zonder internetverbinding kan gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2019, 9:27
Bron Bron Vogue
Via Via 9to5Mac
Categorie Apps
Onderwerp augmented reality
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.