Windows op een Lumia

Microsoft wil met eigen WWDC-feestje iOS-ontwikkelaars verleiden

Microsoft zoekt naar ontwikkelaars en organiseert daarom een feestje tijdens de WWDC, de plek waar op dat moment al veel iOS-ontwikkelaars aanwezig zijn.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft heeft iets slims nieuws bedacht om ontwikkelaars te binnen te halen. Als de ontwikkelaars niet naar hen toe komen, dan komt Microsoft toch gewoon naar de ontwikkelaars toe? Vandaar dat Microsoft vlak na de keynote van WWDC 2016 een feestje organiseert met gratis eten en drinken. Elk uur kun je bovendien een Apple Watch Sport of een Xbox One winnen. Het geeft wel een beetje aan hoeveel moeite Microsoft moet doen om developers te vinden.

Windows op een Lumia

Microsoft geeft eigen feestje tijdens WWDC

Ja, je leest het goed: Microsoft houdt zelf een feestje tijdens WWDC. Vlak na de traditionele keynote op maandag 13 juni kunnen ontwikkelaars terecht op het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco. Het feestje is bedoeld voor iOS-ontwikkelaars, meldt WinBeta. Microsoft lijkt ietwat wanhopig: iedereen is welkom, ook als je geen ticket voor WWDC hebt.

Microsoft organiseert het feest samen met Xamarin, een dochterbedrijf dat een eigen cross-platform softwareontwikkelingtool heeft gemaakt. Microsofts grootste interesse is om iOS developers zover te krijgen dat ze ook voor Windows gaan ontwikkelen. Het bedrijf geeft zelfs cadeau’s weg: ieder uur een Apple Watch Sport en een Xbox One. Maar of ze de iOS-ontwikkelaars hiermee kunnen overtuigen, blijft de vraag.

Windows Phone sterft mogelijk langzame dood
Dat het met Windows Phone niet goed gaat, blijkt wel uit de cijfers. Tijdens Microsoft’s eigen evenement voor ontwikkelaars, Microsoft Build, werd er zo goed als niet over het mobiele platform gesproken. In mei werd bekend dat het marktaandeel van Microsoft’s mobiele besturingssysteem onder de één procent is geraakt, de laagste score in een aanhoudend dalende trend. Een van de oorzaken is het gebrek aan applicaties. Maar ook het feit dat er geen nieuwe Lumia-apparaten uitkwamen heeft ermee te maken. De vraag is of het aantrekken van iOS-ontwikkelaars genoeg is om Microsoft’s mobiele besturingssysteem de nodige boost te geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2016, 21:08
Categorie Achtergrond
Onderwerpen developers, microsoft, windows mobile, wwdc 2016

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.