Rabobank: nieuwe app

Het is bijna zover: Rabo Bankieren-app krijgt Touch ID en Apple Watch-app

De Rabo Bankieren-app van de Rabobank krijgt binnenkort enkele veelgevraagde functies, zoals Touch ID voor inloggen en een Apple Watch-app. Ook kun je straks saldo- en betaalalerts instellen voor af- en bijschrijvingen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Rabobank: nieuwe app
De Rabo Bankieren-app van de Rabobank heeft een hoop ellende te doorstaan. Gebruikers waren niet tevreden met de grondige uiterlijke vernieuwing van afgelopen oktober en ook het ontbreken van vele nieuwe nuttige functies schoot bij veel gebruikers in het verkeerde keelgat. Maar de Rabobank belooft beterschap: in een nieuwe app-update wordt alvast verklapt waar de bank op dit moment aan werkt. Dit zijn onder andere Touch ID, een Apple Watch-app en instelbare saldo- en betaalalerts.

Touch ID en Apple Watch komen naar Rabo Bankieren

Op dit moment zijn ING en bunq de enige Nederlandse banken met ondersteuning voor Touch ID in de mobiel bankieren-app, maar binnenkort kunnen dus ook Rabobank-klanten hierop rekenen. In de update-omschrijving wordt gemeld dat het binnenkort mogelijk is om in te loggen met je vingerafdruk. In de app van ING is het inmiddels ook mogelijk om betalingen te versturen met Touch ID. Of dit later ook naar de Rabo Bankieren-app komt, is nog niet duidelijk.

Zoeken in Rabo Bankieren-app.Daarnaast komt de Rabobank ook met een app voor de Apple Watch. Veel Nederlandse banken hebben al een eigen Apple Watch-app, zoals de ABN AMRO, SNS Bank en de ING. Binnenkort komt daar de Rabobank dus bij, al verklapt de bank nog niet wat je precies kan doen met de Apple Watch-app. Andere vernieuwingen zijn een instelbare saldo- en betaalalert voor bij- en afschrijvingen, het verwijderen van contacten uit het adresboek en de mogelijkheid om te verzenden opdrachten te ondertekenen met de Rabo Bankieren-app. Wanneer deze nieuwe functies van de Rabobank verschijnen, is echter nog niet bekend.

Voor nu zijn er met de nieuwste versie echter wel een paar kleine verbeteringen doorgevoerd. Je kunt een transactie nu namelijk ook als PDF-doorsturen via WhatsApp en zijn er bugs opgelost met onder andere de acceptgiroscanner. Op dit moment zijn er dus geen schokkende nieuwe functies, maar Rabobank-klanten zullen blij zijn te horen dat de bank in ieder geval met iets bezig is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 07 juni: bunq toegevoegd aan bankapps met Touch ID-ondersteuning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2016, 21:10
Categorie Apps
Onderwerp rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.