‘Microsoft werkt aan fitnesstracker met iOS-ondersteuning’

Microsoft wil dit najaar een activiteitentracker met iOS-ondersteuning uitbrengen, aldus een prominent Microsoft-blogger.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Movea G-SeriesMicrosoft wil dit najaar een fitnesstracker in de vorm van een armband uitbrengen. Dit meldt de prominente Windows-blogger Paul Thurrott op basis van anonieme bronnen. De fitnesstracker zal werken met Windows Phone, maar ook met iOS en Android. Daarmee brengt Microsoft een vrij te gebruiken alternatief op de markt. Tot nu toe hebben grote techbedrijven voornamelijk fitnesstrackers en smartwatches uitgebracht die alleen werken met hun eigen mobiele besturingssysteem.

De Microsoft-armband is een fitnesstracker, maar zal ook functies bieden die je vindt in veel smartwatches. Het is bijvoorbeeld mogelijk om pushnotificaties op het scherm van de armband te ontvangen.

Microsoft wil in de armband meerdere sensoren integreren die je dagelijkse bezigheden in de gaten houden. Bewegingssensoren houden bij hoeveel je op een dag loopt. Het accessoire zal ook een hartslagmeter bevatten. Hiermee is de Microsoft-armband qua functionaliteit vergelijkbaar met de iWatch die al tijdenlang in geruchten voorbijkomt. Door de universele ondersteuning concurreert Microsoft zelfs met de iWatch: beide accessoires werken immers met de iPhone.

De nieuwe armband van Microsoft werkt volgens de bronnen met apps van Microsoft, maar ook met applicaties van andere ontwikkelaars. Het is daarom goed mogelijk dat Microsoft op iOS gebruik zal maken van HealthKit – waardoor data van de fitnesstracker in de Health-app van iOS 8 verschijnt.

Microsoft zou de armband dit najaar uitbrengen. Het accessoire zal een prijs vergelijkbaar met de Galaxy Gear hebben – dus rond de 200 euro.

Bovenstaande afbeelding is de Movea G-Series.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:28
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen fitness, microsoft, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.