Microsoft To-Do

Microsoft To-Do nu op de Mac, maar Wunderlist bestaat nog steeds

Het einde van de geliefde lijstjesapp Wunderlist lijkt nu echt aanstaande. Sinds april werkt Microsoft's virtuele assistent niet meer met Wunderlist en nu is ook de opvolger voor de Mac klaar: Microsoft To-Do is per direct te downloaden via de Mac App Store. Toch kun je Wunderlist nog steeds gebruiken en blijft Microsoft vaag over de toekomst van de apps.

Microsoft To-Do op de Mac

Al in 2015 (!) nam Microsoft de takenlijst Wunderlist over, waarbij meteen al duidelijk werd dat de app op termijn zou verdwijnen. Twee jaar geleden werd opvolger To-Do aangekondigd en daarna nam Microsoft ruim de tijd genomen om hieraan te werken. De iOS-versie verscheen eerder al. Nu is ook de Mac-versie van To-Do verschenen. Na het installeren moet je inloggen met een gratis Microsoft-account om de app te kunnen gebruiken.


Via Microsoft-cloud synchroniseren je takenlijstjes automatisch tussen de Mac, iOS en andere platformen. Je kunt de taken ook raadplegen in de webbrowser. Volgens Microsoft komt er ook nog een Apple Watch-app aan, zodat je op je pols kunt zien wat er te doen is. Microsoft To-Do is geschikt voor zakelijk en privé. Met intelligente suggesties moet het makkelijk worden om je takenlijst te vullen. Elke dag krijg je de belangrijkste taken en klussen te zien, die je zou moeten uitvoeren. Ook als je onderweg bent kun je snel taken toevoegen en plannen. Met kleuren kun je onderwerpen van elkaar onderscheiden.

Het is nog steeds onduidelijk wat er met Wunderlist gaat gebeuren. Microsoft lijkt het zelf ook niet helemaal te weten. De servers van Wunderlist zijn nog steeds online en er verschijnen ook nog steeds kleine updates. Grote nieuwe functies zijn er de afgelopen jaren echter niet aan toegevoegd. De oprichter van Wunderlist stapte dan ook uit frustatie op. Het is onduidelijk wanneer de app echt gaat stoppen; tot die tijd kun je je taken gewoon blijven beheren in Wunderlist. Mocht je toch de sprong willen maken: Microsoft biedt een importeertool om je lijstjes en taken naar Microsoft To-Do over te zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2019, 11:24
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, wunderlist
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.