Microsoft Teams

Microsoft breidt Teams uit naar consumenten en hernoemt Office 365

Microsoft Teams is nu nog alleen een zakelijke dienst, maar binnenkort komt het ook voor gewone gebruikers beschikbaar. Tegelijkertijd wordt Office 365 hernoemd naar Microsoft 365, zowel voor zakelijke als gewone gebruikers.

Vandaag organiseerde Microsoft een virtueel evenement in het teken van Microsoft Teams en Office 365. Microsoft Teams is een zakelijke dienst als een concurrent van Slack, waarmee collega’s (op afstand) samen kunnen werken. Teams wordt de laatste dagen ook steeds meer gebruikt vanwege het thuiswerken door het coronavirus en binnenkort kan iedereen ermee aan de slag.

Microsoft Teams ook voor consumenten

Momenteel maken al zo’n 44 miljoen mensen gebruik van Microsoft Teams. Tijdens het evenement heeft Microsoft bekendgemaakt dat de dienst later dit jaar voor consumenten beschikbaar komt. Dat betekent dat er je geen bedrijf meer nodig hebt om de dienst te kunnen gebruiken. Heb je al Microsoft Teams voor een bedrijf, dan kan je binnen de app wisselen tussen je zakelijke en particuliere variant.

De gewone versie van Microsoft Teams kan bijvoorbeeld gebruikt worden door een groep vrienden, een gezien, een sportclubje en meer. Je kan een gezamenlijke agenda aanmaken, groepsgesprekken voeren en videobellen en foto en video’s delen. Daarbij zit ook toegang tot OneDrive, de clouddienst van Microsoft. Microsoft Teams wordt geen vervanging van Skype. Volgens Microsoft blijft Skype een belangrijk communicatiemiddel, maar Microsoft Teams is dus een stuk uitgebreider met verschillende integraties.

Microsoft Teams voor consumenten.

Office 365 wordt Microsoft 365

Om de verdere focus op persoonlijk gebruik te benadrukken, wordt Office 365 hernoemd naar Microsoft 365. Er komt een persoonlijke bundel van Microsoft 365 voor $6,99 en een familiebundel voor $9,99, voor gebruik voor zes personen. Op 21 april wordt Office 365 automatisch overgezet naar Microsoft 365. Je krijgt daarbij toegang tot Outlook en de bijbehorende apps voor Mac en Windows, 1TB opslag voor OneDrive en 50GB Outlook.com-opslag. Gebruik je het account met Skype, dan kan je gesprekken opnemen en via mobiel bellen. Windows gebruikers krijgen extra ondersteuning voor Windows 10.

Voor abonnees komt er ook een nieuwe Microsoft Family Safety-app beschikbaar voor iOS en Android. Ouders kunnen daarmee de schermtijd op bijvoorbeeld de Xbox regelen en filters instellen om alleen bepaalde apps te downloaden. Ouders kunnen ook de locatie van hun kind bijhouden. De app werkt tussen verschillende systemen, dus ook iOS en Android. De app is nu als beta beschikbaar en ondersteuning voor de iOS-versie volgt op een later moment.

Onlangs bracht Microsoft al de Office-app voor iOS uit, waarmee je Word, Excel en Powerpoint in één app kunt gebruiken. Je hebt daar ook Office 365 – binnenkort dus Microsoft 365 – voor nodig.

Bekijk ook

Microsoft brengt gecombineerde Office-app voor iOS uit

Microsoft heeft een nieuwe Office-app voor iOS uitgebracht, die alle mogelijkheden van Word, Excel en PowerPoint combineert. Je hoeft dan niet meer drie verschillende apps te downloaden voordat je aan de slag kunt gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.