acompli_email_app

‘Microsoft neemt Acompli e-mailapp over’

Microsoft wil Acompli overnemen, zo blijkt uit een inmiddels verwijderde blogposting van Microsoft. Acompli is een zeer complete e-mailapp met agenda en contacten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Acompli icoonMicrosoft staat op het punt om de e-mailapp Acompli over te nemen. Het blijkt uit een blogbericht door Microsoft-topman Rajesh Jha, dat inmiddels weer offline is gehaald. Er stond geen tekst in het bericht, maar de URL toonde de tekst ‘microsoft-acquires-acompli’ (‘Microsoft neemt Acompli over’). Het nieuws mocht blijkbaar nog niet naar buiten, want de titel van het bericht luidde ‘blank post please delete’, wat overigens ook kan wijzen op een afgeketste deal. Toch had een medewerker van Microsoft het blogbericht online gezet. TechCrunch maakte er snel een screenshot van.

Acompli werd in april uitgebracht en werd zeer goed ontvangen. Het is een app met e-mail, agenda, bestandsbeheer en contactinformatie, zodat je meerdere taken via één centrale app kunt uitvoeren. Afgelopen maand kreeg de app nog een update, met aanpassingen voor iOS 8, de iPhone 6 en universele ondersteuning voor de iPad. Naast de iOS-versie is er ook een Android-versie van de app. Acompli is Nederlandstalig.

Lees ook: Review: Acompli combineert e-mail en agenda met verve

Acompli is zeer complete e-mailapp

acompli-email-appAcompli werkt al samen met meerdere Microsoft-diensten, waaronder Exchange, Office 365, Outlook.com, Hotmail, MSN, Live en OneDrive. Daarnaast kan het worden gebruikt voor Google Apps, Gmail, iCloud, Yahoo, Dropbox, Google Drive en Box. Microsoft koopt met Acompli dus een zeer complete app waarmee zakelijke gebruikers meteen aan de slag kunnen. Ook is het erg geschikt voor mensen die hun drukke inbox overzichtelijk willen houden. Je kunt snel afspraken inplannen en iemand vervolgens via e-mail een uitnodiging sturen. De gefocuste inbox die in september 2014 werd toegevoegd, helpt je te concentreren op wat echt belangrijk is. Acompli is ook veel completer dan Mailbox, de app die Dropbox enige tijd geleden overnam.

Microsoft en Acompli hebben nog niet gereageerd op het bericht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2014, 14:02
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen acompli, microsoft, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.