fcc-label

Binnenkort geen labels meer achterop iPhones

President Obama heeft een wet ondertekend, waardoor iPhones, iPads en andere apparaten geen grote logo's meer op de achterkant krijgen.

Afgelopen zomer schreven we op iCulture over een Amerikaans wetsvoorstel om de ontsierende labels achterop smartphones achterwege te laten. Dat voorstel heeft nu voldoende stemmen gehaald: president Obama ondertekende vannacht de E-LabelAct, die ervoor zorgt dat de informatie niet meer achterop toestellen hoeft te worden geprint. Smartphones, tablets en andere elektronica kunnen nu worden ontworpen met een strakkere achterkant. De benodigde informatie kun je voortaan in de software vinden.

fcc-label

Bij de iPhone en iPad kon je via de Instellingen-app al het serienummer en IMEI-nummer raadplegen, dus die informatie hoeft niet meer achterop te staan. Het FCC-logo en het modelnummer kan de fabrikant ook via de software communiceren; dat hoeft er niet fysiek op te staan. Naarmate consumentenelektronica kleiner wordt, is er steeds minder ruimte om er labels en nuttige informatie op te printen, zoals recycling-instructies. Het is alleen de vraag of de Europese CE-markering ook gaat verdwijnen, nu de Amerikaanse wet in werking is getreden. En zal Apple de tekst ‘Designed by Apple in California’ laten staan?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2014, 10:42
Categorie Achtergrond
Onderwerp overheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.