iOS 8 adoptie 60 procent

Apple: ‘iOS 8 staat op 60 procent van iPhones en iPads’

iOS 8 staat op 60 procent van de huidige iPhones en iPads, blijkt uit cijfers van Apple. De vorige keer was dat nog 55 procent.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft laten weten dat iOS 8 nu op 60% van de toestellen staat. Deze mijlpaal werd behaald op 24 november en is sindsdien op dat percentage blijven staan. Toen Apple vorige maand de cijfers bijwerkte, stond het percentage nog op 56 procent.

iOS 8 adoptie 60 procentDe snelheid waarmee iOS 8 geïnstalleerd wordt, loopt wat achter op eerdere jaren. Er zijn meerdere factoren die daarvoor verantwoordelijk kunnen zijn, waaronder het feit dat veel bezitters van een iPhone 4S terughoudend zijn. Maar ook de eis om flink wat vrije opslagruimte vrij te maken voordat je de update kan installeren, hield veel mensen tegen. Apple benadrukte tijdens het iPad-evenement in oktober dat er geen reden is tot zorgt. Ze wezen erop dat het bij iOS nog altijd sneller gaat dan bij Android. Daar was slechts 25% van de gebruikers na 313 dagen overgestapt op de nieuwste Android KitKat-versie, terwijl 54% nog steeds de ruim twee jaar oude Jelly Bean-versie blijft gebruiken. iOS 8 zat op dat moment na 26 dagen al op 48%, zoals op onderstaande foto is te zien.

ios-adoption-oct-14

De vergelijking is niet helemaal eerlijk, omdat Apple alles zelf in de hand heeft en iOS-updates meteen beschikbaar kan stellen aan alle toesteleigenaren, terwijl Android-gebruikers eerst moeten wachten tot hun toestelmaker alles voor elkaar heeft. Daardoor komen updates soms zelfs pas een jaar na de aankondiging beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2014, 10:45
Categorie iOS
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.