Microsoft Flow voor iOS.

Microsoft Flow is de nieuwste concurrent voor automatiseringsapp IFTTT

Microsoft heeft de iPhone-app Flow uitgebracht als concurrent voor IFTTT. Met Microsoft Flow kun je taken automatiseren, waardoor bijvoorbeeld een Instagram-foto automatisch op Dropbox geplaatst wordt.

Microsoft Flow voor iOS.Er is op iOS een aantal manieren beschikbaar waarmee je taken kunt automatiseren, zoals Workflow en IFTTT. Deze twee apps werken sinds kort zelfs samen, maar Microsoft heeft nu zelf ook een app uitgebracht waarmee je bijvoorbeeld Instagram-foto’s automatisch op kunt slaan in Dropbox. Microsoft Flow (link) was al een tijdje beschikbaar via een speciale website, maar is er nu dus ook als iPhone-app.

Van Instagram naar Dropbox met Microsoft Flow

Microsoft Flow biedt weinig nieuwe dingen ten opzichte van een app als IFTTT, maar werkt wel nauw samen met allerlei Microsoft-diensten, zoals Office 365 en OneDrive, maar ook met externe diensten als Twitter, Dropbox en Instagram. Je kunt bijvoorbeeld automatisch je zoektermen in Twitter opslaan in een Excel bestandje of een bestand kopiëren van OneDrive naar SharePoint.

Microsoft Flow voor iPhone met een overzicht. Microsoft Flow met notificaties.

De app heeft een overzicht met alle uitgevoerde flows en kan je ook notificaties sturen, bijvoorbeeld als het uitvoeren van een flow niet gelukt is. Je kunt in de iPhone-app op dit moment nog niet zelf flows aanmaken, want voorlopig werkt dit alleen nog via de website. Je gebruikt de app dus vooral om deze handmatig aan of uit te zetten en om de status ervan te controleren. Microsoft belooft echter dat de mogelijkheid om flows te creëren binnenkort naar de app zelf komt.

Microsoft Flow is op dit moment alleen nog beschikbaar voor de iPhone en is dus niet geoptimaliseerd voor de iPad. Microsoft werkt verder ook nog aan een Android-versie van deze automatiseringsapp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2016, 10:32
Categorie Apps
Onderwerpen ifttt, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.