earpods plant

‘Apple levert iPhone 7 met standaard EarPods en Lightning-adapter’

Apple zou niet kiezen voor een nieuwe set oordopjes of een Lightning-versie van de EarPods. In plaats daarvan wordt de iPhone 7 geleverd met de normale EarPods in combinatie met een speciale Lightning-adapter.

Dat de standaard 3,5 millimeter koptelefoonaansluiting niet meer aanwezig is in de iPhone 7, betekent niet dat Apple een nieuw soort EarPods bij het toestel meelevert. Dat beweert de Japanse site Macotakara op basis van bronnen bij Computex Taipei 2016, een elektronicabeurs. Los van de normale EarPods met 3,5 millimeter aansluiting, zou ook een aparte Lightning-adapter geleverd worden om de oortjes te kunnen gebruiken bij de nieuwe iPhone 7.

earpods plant

EarPods met Lightning-adapter

De iPhone 7 moet het zeer waarschijnlijk doen zonder 3,5mm koptelefoonaansluiting, maar het is nog een punt van discussie hoe Apple dit verder op gaat lossen. Apple zou een set draadloze oortjes bij het toestel kunnen leveren of juist kiezen voor een koptelefoon met Lightning-aansluiting.

Volgens nieuwe berichten is Apple echter niet zo vrijgevig en moeten we rekenen op de normale EarPods die al sinds de iPhone 5 geleverd worden. Wel zou Apple dus een adapter in de verpakking stoppen, zodat je via de Lightning-aansluiting gebruik kunt maken van de standaard oortjes. Het voordeel van zo’n adapter is dat je dan meteen alle standaard koptelefoons nog kunt gebruiken op de iPhone 7.

Volgens de Japanse site zou de plaats die vrijkomt door het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting ruimte geven voor een tweede speaker, maar dat betekent niet automatisch dat er stereogeluid uit de speakers galmt. Apple zou ondanks de tweede speaker toch voor een monosysteem gekozen hebben.

Verder spreekt ook Macotakara over een model met 256GB aan opslagruimte, zoals we begin juni ook al schreven. De algehele line-up wat betreft de opslagruimte blijft echter een raadsel, ook al werd wel beweerd dat het instapmodel van 16GB naar 32GB gaat, zoals ook het geval is bij de iPad Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2016, 9:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen earpods, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.