SoloLearn

SoloLearn: leer Swift programmeren (en andere programmeertalen) op je iPhone

Met SoloLearn leer je programmeren in Swift, C++, Python, PHP, CSS en allerlei andere talen. Met oefeningen leer je de programmeertaal steeds beter kennen.

Is ons lijstje met kinder-programmeerapps wat te makkelijk voor je en ben je klaar voor het echte werk, dan zijn der de apps van SoloLearn. Daarmee leer je programmeren in Swift, Python, C++, Java, JavaScript, PHP, SQL, HTML, CSS of C#.

SoloLearn

Leren programmeren met SoloLearn

SoloLearn bestaat uit een reeks apps die je kunt downloaden via de App Store. Je kunt zowel op de iPhone als de iPad aan de slag. Met de apps leer je gaandeweg programmeren in Swift (en andere talen), te beginnen bij de basis. Vervolgens ga je aan de slag met functies, condities, loops, strings en wat er zoal nog meer bij kunt kijken. Je krijgt bijvoorbeeld een stuk programmeercode in beeld, waarbij je de missende waarden moet invullen. Ook krijg je oefeningen waarbij je regels code in de juiste volgorde moet zetten. Alle oefeningen zijn in het Engels.

Als je kijkt naar het aantal mensen dat de cursussen volgt, dan blijken vooral C++ (1,9 miljoen mensen) en HTML (1 miljoen mensen) populair te zijn. Swift is de standaard programmeertaal voor iOS-apps en wordt door 67.000 mensen bestudeerd. Die cursus bestaat uit 53 lessen en 168 quizzen. Je moet er dus wel even wat tijd in investeren. SoloLearn is geschikt voor volwassenen en al wat oudere kinderen.

SoloLearn: gratis apps

De apps van SoloLearn zijn gratis te gebruiken, maar bevatten alleen de basis. Dat houdt in dat de voorbeelden vrij simpel zijn en niet de diepte in gaan. Ook worden sommige principes niet uitgelegd, maar moet je domweg maar aannemen dat het zo is. Wil uiteindelijk bezig gaan met het maken van je eigen app, dan is het aan te raden om ook de gratis programmeercursus van Stanford te volgen.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2016, 11:31
Categorie Apps
Onderwerpen developers, programmeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.