‘Meer downloads in App Store dan in iTunes Store’

Apps uit de App Store verkopen inmiddels sneller dan liedjes uit de iTunes Store. Dat concludeert Horace Dediu van analistenbedrijf Asymco.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Horace DediuEr worden meer applicaties uit de App Store gedownload dan dat er liedjes uit de iTunes Store worden gedownload. Uit beide online winkels zijn 15 miljard toepassingen of liedjes gehaald, maar iTunes deed er 6 jaar en 10 maanden over om dat aantal te bereiken en de App Store slechts 3 jaar. Dat betekent niet perse dat er meer geld wordt verdiend aan de App Store overigens, omdat slechts 37 procent van de apps betaald is. De rest wordt gratis gedownload.

Los daarvan laat het zien hoe populair de App Store is. Volgens Horace Dediu van Asymco, die bovenstaande gegevens naar buiten brengt in een rapport, worden er minstens 31 miljoen applicaties per maand gedownload. Downloads van iTunes liggen rond de 12 miljoen per maand, stelt hij. Inclusief boeken maar exclusief videocontent (in de Verenigde Staten) zou Apple op deze snelheid minstens 44 miljoen downloads per maand verwerken in haar iTunes en App Store.

Horace Dediu voorspelling meer apps

Horace Dediu downloads per medium

Die laatste schatting is aan de voorzichtige kant in vergelijking met eerdere berichten. In juni alleen al zou het aantal gedownloade apps namelijk al op 1 miljard liggen. Dat gegeven is echter onbevestigd.

We moeten er meteen bij aantekenen dat Dediu niet alle informatie uit eerste hand heeft, maar er ook berekeningen en speculaties op los laat. Zo geeft hij zelf toe in de publicatie van Asymco dat hij verwachtte dat de App Store in januari al meer zou verkopen dan de iTunes Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2018, 15:58
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen app store, asymco, itunes store, vergelijking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.