Apple brengt iOS 4.3.4 uit en sluit PDF-lek

Apple heeft iOS 4.3.4 beschikbaar gesteld aan gebruikers van een recente iPhone, iPod touch en alle generaties iPad. De firmware-update lost een PDF-lek op, waardoor kwaadwillenden toegang konden krijgen tot privégegevens. Maar de kwetsbaarheid werd ook gebruikt om te jailbreaken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios4Apple heeft zojuist iOS 4.3.4 uitgebracht, waarmee ze onder andere het PDF-lek dichten. De update werd al eerder door Apple aangekondigd, maar liet daarna nog even op zich wachten. Apple kondigde toen al aan, dat ze het PDF-lek zouden dichten. Met het beveiligingslek kunnen kwaadwillenden toegang krijgen tot privégegevens op iPhones, iPod touches en iPads die op een versie van iOS 4.3 tot 4.3.3 draaien. In de jailbreak-scene was al een fix gevonden: gebruikers met een jailbreak konden PDF Patcher 2 installeren voor hetzelfde effect.

De PDF-kwetsbaarheid was het eerste aangrijppunt van de exploits die Comex gebruikte voor zijn jailbreakmethode. In totaal wordt daarbij gebruik gemaakt van drie à vier kwetsbaarheden voor de jailbreak. In theorie zou dat dus ook door een kwaadwillende kunnen worden gedaan, alhoewel daar op het moment nog geen sprake van is.

Momenteel is de update voor iedereen te downloaden en wel voor de volgende modellen:

  • iPhone 4
  • iPhone 3GS
  • iPad 1 en 2
  • iPod touch derde en vierde generatie

ios 4.3.4

Meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update vind je op de website van Apple. Voor CDMA-modellen van de iPhone 4 die in de Verenigde Staten worden verkocht kwam vanavond firmware 4.2.9 beschikbaar.

Gebruikers die geïnteresseerd zijn in een jailbreak of een potentiële softwarematige unlock wordt afgeraden om te updaten naar iOS 4.3.4. Een volgende (untethered) jailbreak wordt niet voor de lancering van iOS 5 verwacht. Om te zorgen dat je in de toekomst nog zult kunnen herstellen naar iOS 4.3.3 zul je nog heel even TinyUmbrella kunnen gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2011, 20:51
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 4, pdf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.