Mojave-woestijn

Gerucht: macOS Mojave is naam van de Mac-update 2018

Krijgt macOS 10.14 de bijnaam Mojave, Sequoia, Sonoma, of Ventura? Dit zijn de namen die Apple in een aantal landen heeft geregistreerd. Daarbij maakt Mojave de grootste kans.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

macOS Mojave klinkt goed

Eén ding is zeker: na High Sierra volgt geen Extra of Super High Sierra, maar zal Apple met een nieuwe naam voor macOS op de proppen moeten komen. Uit registraties van merknamen is misschien al iets af te lezen: in de Filippijnen registreerde Apple via een ‘shell company’ de namen Mojave, Sequoia, Sonoma en Ventura. In Cambodja werd dat alleen gedaan voor de naam Mojave, waardoor die wel eens de favoriet van Apple zou kunnen zijn.

Sinds 2014 registreerde Apple ook al de namen Rincon, Grizzly, Farallon en Monterey, maar het eerder genoemde rijtje werd deze keer alleen vernieuwd via een apart bedrijf, Balboa Apps LLC. Eerder geregistreerde merknamen die inmiddels zijn afgevallen zijn Diablo, Redwood, Big Sur, Pacific, Miramar, Redtail, Condor, Tiburon en Shasta. Daarnaast registreerde Apple ooit de namen Mammoth en California, maar die lijken minder geschikt.

Mojave-naam

Mojave-woestijn

Mojave kan naar vier dingen verwijzen: de woestijn in het zuidwesten van de Verenigde Staten, het nationale park Mojave National Preserve in deze woestijn, het plaatsje Mojave in Californië en de Mojave-indianen. Apple kiest de afgelopen jaren voor geografische namen van gebieden in Californië. Mooie bijkomstigheid is dat de gebieden erg mooie beelden opleveren voor wallpapers:

Mojave-woestijn

macOS 10.14 (Mojave?) wordt op 4 juni tijdens de WWDC 2018 onthuld in het McEnery Convention Center in San Jose. Je kunt een livestream van het event kijken, dit jaar ook vanuit je Firefox- of Chrome-browser.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2018, 15:20
Bron Bron MacRumors
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.