Apple Store Macbook en iPad

Gerucht: Apple werkt aan geheim ‘hybride’ apparaat met codenaam Star

Apple zou volgens geruchten werken aan een nieuw type apparaat met codenaam 'Star'. Het combineert de technologie van iOS en Mac en bevat een touchscreen, simkaartslot, GPS en waterdichte behuizing.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 27 mei: Volgens Apple-volger Mark Gurman gaat het bij N84 om de 6,1-inch iPhone met LCD-scherm, die eruit ziet als een iPhone X. Onduidelijk is waarom het apparaat (volgens Guilherme Rambo, zie hieronder) dan over eigenschappen van macOS zou beschikken.

Codenaam Star

Apple is bezig om prototypes van het apparaat te maken, dat eruit zou kunnen zien als een kruising van MacBook en iPad. Apple-toeleverancier Pegatron zou een aantal prototypes hebben gemaakt en opgestuurd naar het hoofdkantoor in Cupertino, om te testen. Dat zegt Guilherme Rambo, een bekende geruchtenlekker die tegenwoordig voor 9to5Mac werkt. Erg veel details zijn er nog niet bekend over bijvoorbeeld schermgrootte, type processor en of er een toetsenbord aanwezig is. Het zou dus ook om een nieuwe ARM-gebaseerde MacBook kunnen gaan. Een mini-laptop met iOS is ook mogelijk, maar zou wat indruisen tegen Apple’s filosofie om beide platformen gescheiden te houden.

De prototypes die in ontwikkeling zijn starten op met een Extensible Firmware Interface (EFI), net zoals Apple’s huidige Intel-gebaseerde Macs. Dat zou volgens Rambo wijzen op een ARM-gebaseerde MacBook. Maar van de andere kant zouden de apparaten draaien op een ‘afgeleide van iOS’ en dus niet op macOS.

Het zou gaan om een ‘nieuwe hardware-familie’ die afwijkt van de huidige iOS-producten. Apple wil al langere tijd met de Mac overstappen van Intel naar een eigen ARM-gebaseerde processor, al sinds het bedrijf in 2008 chipontwerper PA Semi overnam. Ook onlangs waren er nog weer nieuwe geruchten dat Apple Intel aan de kant zou willen zetten om zelf de processors van de Mac(Books) te maken. Op die manier is het bedrijf minder afhankelijk van een externe partij en kunnen ze het chipdesign beter afstemmen op de software die erop moet draaien. Apple zou de x86-architectuur rond 2020 willen vervangen door iets uit eigen huis.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 27 mei: Het zou bij de N84 gaan om de 6,1-inch LCD-iPhone, aldus Mark Gurman. Tweet toegevoegd aan artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2018, 13:16
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp gerucht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.