macOS Mojave 10.14 beta

macOS Mojave 10.14 Publieke Beta nu te downloaden

macOS Mojave 10.14 komt eraan, maar moet eerst nog grondig getest worden. Wat hebben de beta's allemaal te bieden? Hier lees je er alles over!

De derde Publieke Beta van macOS Mojave 10.14 is nu beschikbaar. Alles wat je wil weten over de macOS Mojave beta voor ontwikkelaars én publieke betatesters lees je in dit artikel.

macOS Mojave 10.14 publieke beta 3

17 juli – De derde publieke beta van Mojave is verschenen, een dag na de beta voor ontwikkelaars. Grote veranderingen verwachten we niet.

macOS Mojave 10.14 beta 4

16 juliApple heeft voor ontwikkelaars de vierde beta van macOS Mojave uitgebracht. In deze versie is onder andere ondersteuning voor de nieuwe MacBook Pro 2018 toegevoegd.

macOS Mojave 10.14 publieke beta 2

6 juli – Apple heeft macOS Mojave 10.14 Publieke Beta 2 vrijgegeven.

macOS Mojave 10.14 beta 3

4 juli – Apple heeft macOS Mojave 10.14 beta 3 uitgebracht. Er zijn geen nieuwe functies ontdekt.

macOS Mojave 10.14 publieke beta 1

26 juni 2018 – De eerste publieke beta van macOS Mojave is nu te downloaden. Iedereen met het betaprofiel kan deze nu testen en installeren op zijn of haar Mac. Je kan macOS Mojave het beste veilig op een aparte partitie installeren. Lees ook hoe je je kunt voorbereiden op de publieke beta’s.

macOS Mojave 10.14 beta 2

19 juni – Apple heeft macOS Mojave 10.14 beta 2 uitgebracht. Er zitten geen nieuwe functies in.

macOS Mojave beta 1

4 juni – De eerste macOS Mojave beta is te downloaden voor geregistreerde ontwikkelaars. Ben je een ontwikkelaar, dan kan je nu snel naar de Apple-website gaan om daar het juiste betaprofiel te downloaden, zodat je aan de slag kan met deze nieuwste versie en je apps uitgebreid kan testen met deze nieuwe macOS-versie. In macOS Mojave vind je onder andere een nieuwe donkere modus en voor Amerikaanse gebruikers is er een nieuwe Apple Nieuws-app.

Voor de macOS Mojave download is een macOS Mojave betaprofiel nodig. Je dient daarvoor eerst je “oude” macOS betaprofiel te verwijderen. Je vindt het macOS Mojave betaprofiel in Apple’s Developer Portal.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn macOS Mojave beta voor ontwikkelaars

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS Mojave-beta’s voor ontwikkelaars:

 • macOS Mojave publieke beta 3: 17 juli 2018 (verschenen)
 • macOS Mojave beta 4: 16 juli 2018 (verschenen)
 • macOS Mojave publieke beta 2: 6 juli 2018 (verschenen)
 • macOS Mojave beta 3: 4 juli 2018 (verschenen)
 • macOS Mojave publieke beta 1: 26 juni 2018 (verschenen)
 • macOS Mojave beta 2: 19 juni 2018 (verschenen)
 • macOS Mojave beta 1: 4 juni 2018 (verschenen)
 • Definitieve versie macOS Mojave: herfst 2018 (verwacht)

Over macOS Mojave
macOS Mojave is de eerstvolgende grote update voor de Mac en MacBook. In tegenstelling tot macOS High Sierra, heeft macOS Mojave meer te bieden. Zo is de Mac App Store onder handen genomen en is er een nieuwe Apple Nieuws-app voor landen waar Apple’s nieuwsdienst beschikbaar is. Ook is de donkere modus vernieuwd, want deze is nu bij alle standaardapps te zien.

macOS Mojave beschikbaarheid

De eerste beta van macOS Mojave verscheen kort na de WWDC-keynote. Ben je geen ontwikkelaar maar publieke tester, dan moet je nog even wat langer geduld hebben. Later deze maand zal de macOS Mojave-beta ook voor publieke testers beschikbaar zijn. De rest van de zomer volgt de testperiode, waarna de definitieve versie voor iedereen in de herfst te downloaden zal zijn, naar verwachting eind september.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS Mojave ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe ontwikkelaarsbeta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

 • 2018 - 17 juli, 23:00: Publieke beta 3 is nu te downloaden.
 • 2018 - 16 juli, 22:30: macOS Mojave beta 4 is nu te downloaden, met ondersteuning voor de MacBook Pro 2018.
 • 2018 - 11 juli, 16:52: Apple heeft een nieuwe versie van de derde ontwikkelaarsbeta uitgebracht.
 • 2018 - 03 juli, 22:43: macOS Mojave beta 3 is nu ook te downloaden.
 • 2018 - 25 juni, 23:34: macOS Mojave Publieke beta 1 is nu te downloaden!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2018, 23:01
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen beta, firmware, macos mojave
Devices Mac, MacBook
Software macOS 10.14 Mojave

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.