Apple onderwijs muziek maken

Haal meer uit je macOS menubalk met MacMenuBar.com

MacMenuBar.com is een website, gemaakt door iCulture-lezer Luuk, die het als hobbyproject opzette. De website toont je in elke gewenste categorie welke menubalk-items handig zijn om te gebruiken.

In de menubalk van de Mac krijg je snel toegang tot veelgebruikte functies. Het is een plek die altijd bereikbaar is en omdat de icoontjes zo klein zijn kun je heel wat erin kwijt. Maar waar begin je? Luuk maakte een lijst van de menubalk-apps die hij de afgelopen jaren heeft verzameld. Ze staan bij elkaar op de website MacMenuBar.com, overzichtelijk ingedeeld per categorie. Zoek je bijvoorbeeld een app om je Mac schoon te houden, dan vind je in Luuk’s aanbevelingen een flinke lijst. Er zijn ook apps voor de batterij, agenda, design, bestanden beheren en meer.


Je menubalk kan heel wat icoontjes bevatten, maar wordt ook snel onoverzichtelijk. Vandaar dat je kieskeurig moet zijn en niet alle menubalk-apps moet installeren. We hebben een aparte tip over het overzichtelijk houden van de Mac-menubalk, maar hoe weet je welke apps je moet hebben? De 20 categorieën met meer dan 200 apps van Luuk bieden een goed startpunt.

MacMenuBar-apps

Alles is met de hand gekozen door de maker, zonder dat er kunstmatige intelligentie aan te pas kwam. Als je suggesties hebt, kun je die ook indienen.

De standaard menubalk-opties kun je activeren via  > Systeemvoorkeuren. Daar vind je bijvoorbeeld items als AirPlay, Beeldschermen, Bluetooth, Gebruikers en groepen, Geluid, Netwerk, Time Machine en Toegankelijkheid. Wil je dit aanpassen, dan moet je op verschillende plekken in Systeemvoorkeuren zijn. Voor de menubalk-apps van derden die installeert kun je erop klikken om de instellingen te wijzigen. Meestal hebben ze een item Preferences of verschijnt er een pop-up met een tandwiel.

Nog meer uit je macOS-menubalk halen? Hieronder lees je onze andere tips over de Mac menubalk:

Heb je zelf een leuk hobbyproject op het gebied van Mac of iOS gemaakt, laat het ons dan weten. We vinden het leuk om aan dergelijke liefhebberijen aandacht te besteden!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2019, 17:07
Bron Bron MacMenuBar
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macos
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.