Reeder 4 met Bionic Reading.

Reeder 4: vernieuwde RSS-app laat je sneller lezen met speciale leesmodus

De populaire RSS-app Reeder is helemaal vernieuwd. Reeder 4 heeft onder andere een nieuwe Bionic Reading-mode, die je helpt om sneller en beter te lezen. De nieuwe Reeder 4 is beschikbaar voor zowel iOS als Mac.

Er zijn voor de iPhone en iPad vele RSS-apps waarmee je razendsnel door je favoriete nieuwsbronnen kan bladeren, maar Reeder is van alle apps veruit de populairste. De app bestaat al heel wat jaar en na versie 3.0 in 2012 is het nu de beurt aan Reeder 4. Reeder 4 is een gehele nieuwe app en dus geen update van de bestaande versie. De meest in het oog springende functie is de Bionic Reading-mode.

Reeder 4: vernieuwde RSS-app met Bionic Reading-mode

Met de Bionic Reading-mode moet het lezen van de vele artikelen makkelijker worden. Het van oorsprong Duitse concept zorgt ervoor dat de eerste delen van woorden benadrukt worden door ze bijvoorbeeld dikgedrukt te maken. Hierdoor vallen ze meer op, waardoor je je focust op deze delen van de woorden en je brein de rest van de woorden af kan maken. Reeder 4 werkt samen met deze leesmodus, die je via de instellingen in kan schakelen. Met de knop rechtsonder kun je zelf de instellingen aanpassen die jij prettig vindt. De optie is beschikbaar op zowel iOS als Mac.

Reeder 4 voor iOS.

Andere nieuwe functies in Reeder 4 zijn de nieuwe lees later-dienst die synchroniseert met iCloud. Hierdoor voeg je artikelen makkelijk toe aan een lijst om later te lezen, die vervolgens op alle apparaten hetzelfde is. Ook op het gebied van afbeeldingen is er het één en ander verbeterd. De app toont nu voorvertoningen van plaatjes in je artikelenlijst en je kan de afbeeldingen ook beter bekijken.

Reeder 4 voor de Mac.

De app heeft op zowel iOS als Mac een donkere modus, die je ook automatisch kan in- en uitschakelen. Reeder 4 werkt samen met een groot aantal diensten, zoals Feedly, Instapaper en Feedbin. De Mac- en iOS-versies gebruiken dezelfde code, waardoor het voor de ontwikkelaar een stuk makkelijker wordt om nieuwe functies toe te voegen. Je moet wel voor elke versie apart betalen. De iOS-variant kost €5,49 en voor de Mac-versie betaal je nog €10,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2019, 9:38
Via Via 9to5Mac
Categorie Apps
Onderwerpen reeder, rss
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.