TrueTone op MacBook Pro

De duurste MacBook Pro kost bijna 8.000 euro

Het was misschien even schrikken toen je de prijs van de MacBook Pro 2018 zag. Ben je toe aan een nieuwe en wil je wel nét iets meer dan het basismodel, dan loopt de prijs al snel op. Toch is het niet Apple's duurste Mac-computer.

Toen we eerder vandaag een poll plaatsten over de nieuwe MacBook Pro’s, bleek de optie ‘Leuk maar veel te duur’ de meest gekozen optie. Voor het vernieuwde 13″ model ben je dan ook minimaal €1.999 kwijt. Maar het kan nog veel gekker: als je het 15″ topmodel met alle functies neemt, wordt je nieuwe MacBook Pro bijna €8.000.


De basismodellen van de 13″ en 15″ MacBook Pro zijn vrijwel hetzelfde gebleven, maar als je wat extra’s wil telt het snel op.

MacBook Pro 2018 upgraden heeft een prijs

Er zijn twee standaarduitvoeringen van de 2018 MacBook Pro 15″ met Touch Bar. Kies je het duurdere model met 2,6GHz processor en 512GB opslag (€3.299), dan heb je de volgende upgrademogelijkheden:

  • Betere CPU (+€340): Kies je in plaats van de 2,6GHz 6-core i7 liever een 2,9GHz 6-core i9, dan betekent dat een toeslag van €340 euro. Dit betekent ook een hogere Turbo Boost: geen 4,3GHz maar 4,8GHz. Je zult het maar nodig hebben.
  • Meer RAM (+€480): Heb je niet genoeg aan 16GB 2400MHz DDR4-geheugen, dan kun je nu ook kiezen voor 32GB. Dat kost je nog net geen vijfhonderd euro extra.
  • Meer opslag (+€3.840): Vind je 512GB SSD-opslag wat te weinig, dan kun je dit upgraden naar 1TB, 2TB of 4TB. Juist die extra opslag maakt het al veel duurder.

In totaal: €7.959!

Da’s een hoop geld voor een computer en dan krijg je er nog niet eens de 200 euro kostende leren hoes bij, maar gelukkig bepaal je zelf of je het de prijs van al deze upgrades waard vindt.

Wil je de prijs nog verder opdrijven, dan kun je nog voorgeïnstalleerde Final Cut Pro X en Logic Pro X erbij bestellen.

De MacBook Pro-prijzen waren nog nooit zo hoog

De MacBook Pro 2018 jaagt je al snel op hoge kosten. Op zich is de prijs van de basismodellen hetzelfde gebleven, maar in vergelijking met vorig jaar zijn er twee extra opties bijgekomen: 32GB RAM en een 4TB SSD. Juist die twee maken de maximale prijs van de huidige MacBook Pro’s zo hoog. Op zich heeft Apple de prijzen dus niet echt opgevoerd, ook al lijkt dat wel zo.

Maximale prijs MacBook Pro

Is de MacBook Pro-prijs nog wel redelijk?

Is de aanschafprijs van de 2018 MacBook Pro 2018 nog wel redelijk? De €480 voor 32GB RAM is nog wel te begrijpen en is in lijn met Apple’s normale prijsbeleid. Maar de kosten van 4TB opslag zijn moeilijk te verkroppen. Het is natuurlijk een persoonlijke afweging of jij dit de prijs waard vindt en er kunnen allerlei redenen zijn waarom je onderweg altijd 4TB tot je beschikking moet hebben… maar voor veel mensen zal het misschien een betere oplossing zijn om een externe harddisk (ca. €150 voor 4TB) neer te zetten of gebruik te maken van meer iCloud-opslag (€9,99 per maand voor 2TB). Zomaar wat meer RAM toevoegen is een stuk ingewikkelder tegenwoordig, dus als je moet kiezen lijkt ons de RAM-upgrade wat zinvoller.

Toch niet de duurste Mac

De MacBook Pro is trouwens niet de duurste Mac die Apple verkoopt. Ook met de inmiddels wat gedateerde Mac Pro kun je flink in de kosten lopen: met alle opties aangevinkt kom je op €8,546. Maar de hoogste prijs vind je bij de iMac Pro: die kun je in de meest uitgebreide uitvoering krijgen voor kwijt zijn, dan kun je de iMac Pro configureren voor een prijs van €15,596! Een MacBook kopen is dan ook nooit een koopje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2018, 23:04
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook pro
Device MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.