Camera van iPhone 6s.

Onderzoek: ‘Samsung-toestellen en iPhone 6 crashen het vaakst’

Uit een nieuw onderzoek blijkt welke iPhones het vaakst crashen. Het is daarbij niet de oudste iPhone die het slechtst presteert, maar de iPhone 6 uit 2014. Samsung doet het met haar eigen toestellen echter een stuk slechter.

‘iPhone 6 crasht het vaakst bij iPhones’

Het beveiligingsbedrijf Blancco doet met enige regelmaat onderzoek naar de kwaliteit van smartphones. In hun nieuwste onderzoek State of Mobile Device Repair & Security komen ze tot de conclusie dat de iPhone 6 momenteel het slechts scoort van alle iPhones. In 22% van de gevallen heeft de iPhone 6 last van een crash. Onderaan de top tien bij de iPhones staan de iPhone 8 Plus en de iPhone X met slechts 3%. Deze scores zijn echter niets in vergelijking met die van Samsung.

In de top tien van failure rates bij iOS-toestellen zijn allerlei iPhones en iPads getest. Wat opvalt is dat er maar één iPad tussen staat, namelijk de iPad Air 2. Dit toestel crasht in slechts 4% van de gevallen, waardoor hij onderaan de top tien bungelt. De iPhone 6 staat met 22% bovenaan, gevolgd door de iPhone 6s op 16% en de iPhone 6s Plus op 9%. Opvallend is dat de iPhone 5s, die een jaar ouder is dan de iPhone 6, met slechts 5% op zevende plek staat.

De toestellen zijn getest in het eerste kwartaal van 2018. Dat betekent dus dat ze draaien op iOS 11. De afgelopen maanden is gebleken dat iOS 11 niet Apple’s beste iOS-release is. Het is de verwachting dat deze percentages lager worden zodra iOS 12 uitkomt. Apple focust met iOS 12 vooral op de prestaties op oudere toestellen, waardoor apps en standaardfuncties sneller reageren. Of dat ook zorgt voor minder crashes, moet uiteindelijk blijken. Bluetooth geeft iOS-gebruikers de meeste problemen, terwijl ook Wi-Fi hoog scoort.

‘Samsung-toestellen crashen het vaakst’

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat Samsung het slechtst scoort van alle Android-fabrikanten en ook een hogere failure rate in het algemeen heeft dan de hoogste iPhone. In 27,4% van de gevallen crasht een Samsung-toestel, wat dus ruim één op de vier is.

Het is geen verrassing dat de toestellen van Samsung het slechtst scoren. Twee jaar geleden concludeerde hetzelfde onderzoeksbureau namelijk hetzelfde. Ook toen stonden bij Android de Samsung-smartphones bovenaan het lijstje van toestellen die het vaakst crashen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2018, 8:58
Bron Bron Blancco
Via Via AppleInsider
Categorie iDevices
Onderwerpen crash, onderzoek
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.