Dit zijn de nieuwe MacBook Pro’s van 2018: wat vind jij ervan?

Apple-fans werden vandaag verrast met nieuwe MacBook Pro's. Zat jij te wachten op een nieuw model? Dan lees je hier wat er nieuw is.

Apple heeft de 13-inch en 15-inch MacBook Pro met Touch Bar vandaag compleet vernieuwd. Bij de 13-inch is alleen het duurste model vernieuwd, terwijl de twee goedkopere uitvoeringen nog beschikbaar blijven. Zat je te wachten op een 15-inch MacBook Pro, dan heb je keuze uit twee nieuwe modellen met Touch Bar. Apple belooft snellere performance en nieuwe functies voor professionals.

“De nieuwste generatie MacBook Pro is de snelste en meest krachtige notebook die we ooit hebben gemaakt”, aldus Phil Schiller, topman van Apple. Er zit ook een vernieuwde Apple T2-chip in voor verbeterde beveiliging. Maar belangrijker: wat vind jij ervan?

Je kunt de poll ook invullen via deze link.

‘Meest geavanceerde MacBooks ooit’
Volgens Apple gaat het om de meest geavanceerde MacBooks ooit. Ze zijn voorzien van de 8e generatie Intel Core Coffee Lake-processors. Op het 15″ model gaat het om een 6-core processor die tot 70 procent sneller is, terwijl je op de 13″ kun trekenen op vier kernen en twee keer zo snelle performance. Apple denkt dat het ideaal is voor complexe simulaties, audio met meerdere sporen en geavanceerde foto- en filmbewerking. Alle details lees je op onze MacBook Pro-pagina.

Er is in de nieuwste modellen ondersteuning voor maximaal 32GB RAM, er zit een True Tone-display in een een verbeterd derde generatie vlindertoetsenbord die minder geluid maakt tijdens het tikken. Of dit ook betekent dat deze toetsenborden minder snel kapot gaan, is echter de vraag. Apple lijkt vooral het tikgeluid te hebben aangepakt en niet zozeer het gebruikscomfort en de duurzaamheid. Dynamische stereospeakers, een stil koelsysteem, een Touch Bar met Touch ID en een groot Force Touch trackpad moeten ervoor zorgen dat je ook tijdens urenlange werksessies nog lekker kunt doorgaan. Er zitten Thunderbolt 3-aansluitingen op voor data-overdracht, opladen en aansluiten op maximaal 5K schermen of vier externe GPU’s.

Leren hoes voor je MacBook Pro
Apple heeft ook een nieuwe leren hoes voor de Mac Book Pro uitgebracht, die hieronder in de kleur zadelbruin te zien is. Je kunt ook kiezen uit middernachtblauw en zwart. De leren hoes verscheen eerder al voor de MacBook en is nu aangepast voor de 13″ en 15″ modellen van de MacBook Pro. Uiteraard zijn ze gemaakt van kwalitatief goed leer en dat uit zich in de prijs: je betaalt 199 euro voor 13″.

MacBook Pro leren hoes

Lees meer over de MacBook Pro 2018 in onze round-up! Kijk ook naar de MacBook prijzen en de verschillende MacBook modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2018, 15:14
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook pro
Device MacBook Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.