Pas gekochte MacBook Pro 2017 inruilen voor een nieuwe? Proberen kan altijd

Je moet wel snel zijn
Heb je net een MacBook Pro 2017 gekocht? Mogelijk kun je die gratis inruilen voor een nieuwe. Apple blijkt namelijk soepel om te gaan met de tijdsperiode waarin je een pas gekochte MacBook kunt terugbrengen.

Heb je de afgelopen 14 dagen een MacBook Pro gekocht, dan kun je teruggaan naar de winkel en het apparaat terugbrengen dankzij Apple’s coulanceregeling. Je kunt dan in de praktijk je MacBook Pro 2017 inruilen voor de net aangekondigde 2018-versie. Maar uit ervaringen van mensen op Reddit blijkt dat Apple er in veel gevallen soepeler mee omgaat. Mensen die vorige maand nog een MacBook Hadden gekocht slaagden erin om deze nog in te ruilen voor een nieuwer exemplaar. Het gebeurt wel vaker dat Apple soepel omgaat met de regels. Maar let op: het is geen officiële regeling, dus je kunt niet eisen dat Apple je MacBook Pro van een paar weken oud nog terugneemt.

MacBook Pro 2017 inruilen

Misschien dacht je dat het nog wel even zou duren voordat Apple de nieuwste MacBooks zou aankondigen en heb je onlangs nog een MacBook 2017 gekocht. Het is vaak lastig te voorspellen wanneer er nieuwe MacBook-modellen aankomen en op een gegeven moment is je oude toch aan vervanging toe. Baal je dat je het nieuwste model bent misgelopen, dan is er nog hoop. Heb je de MacBook Pro een paar weken geleden gekocht, dan ben je uiteraard te laat, maar is het nog niet zo lang terug dan kun je het altijd proberen.

Ben je student, dan is er een extra reden om je MacBook Pro 2017 in te ruilen. Gisteren ging namelijk ook de Back To School 2018-promotie van start, waarbij je een gratis Beats-koptelefoon krijgt bij aankoop van een Mac voor je studie.

Waarom zou je de nieuwe willen?
Er zitten in de MacBook Pro 2018 een aantal vernieuwingen ten opzichte van het 2017-model. De prijs is hetzelfde gebleven, maar je krijgt wel een snellere processor, ondersteuning voor Hé Siri op de Mac en een True Tone-scherm.

De 13″ en 15″ uitvoering hebben ook een vernieuwd toetsenbord met derde generatie vlindermechanisme. Apple zegt dat dit toetsenbord stiller is, maar onduidelijk is nog of Apple ook de betrouwbaarheid van het toetsenbord heeft verbeterd. De eerste ervaringen geven een nogal wisselend beeld. Hoe dan ook: bij de MacBook Pro 2017 weet je in ieder geval dat je met een ‘rammelend’ toetsenbord zit opgescheept en bij de 2018-uitvoering heb je kans dat Apple het op nog wat meer punten heeft verbeterd.

De MacBook Pro 2018 is ook de eerste Mac die Bluetooth 5.0 ondersteunt en de verbeterde speakers zorgen voor een betere geluidsweergave. Verder vind je binnenin de tweede generatie T2-chip, die de FaceTime-camera, speakers en andere interne systemen aanstuurt. Die T2-chip maakt ook voor het eerst gebruik van Hé Siri op de Mac mogelijk. Voorheen had je er een workaround voor nodig.

Ga jij terug om je MacBook Pro 2017 in te ruilen voor een nieuwer model? Dan horen we graag van je ervaringen! En stond je nog op het punt om een MacBook te kopen, dan vind je in onderstaand artikel alle opties.

Bekijk ook

MacBook kopen: de koopgids voor aanschaf van jouw MacBook

Wil je een MacBook kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over modellen, prijzen van Macbook Pro en MacBook Air, welk model bij jou past.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.