Microsoft Teams

Microsoft stelt gratis versie van Microsoft Teams beschikbaar

Binnenkort ook Whiteboard-app voor iOS

Het is een drukke dag voor Microsoft. Vandaag komt het niet alleen met een gratis versie van samenwerkingssoftware Microsoft Teams, ook heeft het bedrijf bekend gemaakt dat op korte termijn een iOS-versie van de Whiteboard-app uitkomt, een andere app gericht op samenwerking.

Microsoft Teams krijgt een grote update: er komt een gratis versie van de samenwerkingssoftware. Daarmee werpt Microsoft de handschoen voor Slack, want dat bedrijf heeft ook al een gratis versie beschikbaar voor mensen die een handige manier zoeken om digitaal samen te werken. Microsoft hoopt met Microsoft Teams klanten aan te trekken die op een later moment gaan betalen voor de dienst. Maar het wil zo ook voorkomen dat mensen voor de populairdere concurrent kiezen. Microsoft Teams is beschikbaar voor iOS en macOS.

Microsoft Teams vs Slack

Binnen de gratis versie van Microsoft Teams kunnen tot driehonderd mensen aan één team toegevoegd worden. De deelnemers hoeven geen Office 365-account te hebben. De teamleden kunnen in de gratis versie zonder beperkingen met elkaar chatten en eerder gestuurde berichten doorzoeken. Ook is er tot tien gigabyte aan bestandsopslag beschikbaar voor de teams en nog eens twee gigabyte per individuele gebruiker. Daarnaast kunnen mensen audio- en videogesprekken voeren en is er integratie met 140 verschillende apps van derden.

Ter vergelijking: Slack heeft ook een gratis versie, maar een veel beperktere. Zo kunnen mensen tot 10.000 recente berichten doorzoeken. Terwijl Microsoft mensen toestaat om als groep en als individu met elkaar te bellen, kan dat bij Slack in de gratis versie enkel één-op-één. Binnen de gratis variant van Slack kan er verder verbinding gemaakt worden met maximaal tien apps van derden en is er slechts vijf gigabyte aan opslagcapaciteit voor het team beschikbaar. Kortom: Microsoft biedt heel wat meer gratis functies dan Slack dat doet.

De komende tijd zullen er veel meer functies naar Microsoft Teams gebracht worden. Zo wil het bedrijf het mogelijk maken dat de achtergrond van videogesprekken automatisch geblurred wordt. Verder verschijnen er, indien gewenst, automatisch vertalingen van teksten in 36 verschillende talen. Ook komt er voor betalende klanten de mogelijkheid om telefoongesprekken automatisch te laten transcriberen.

Whiteboard-app voor iOS komt eraan

Naast de uitbreiding van Microsoft Teams, kondigt Microsoft vandaag nog meer samenwerkingssoftware aan. Daarbij gaat het om de Whiteboard-app, die al dik zeven maanden in een bèta verkeerde. Microsoft brengt de app in eerste instantie alleen uit op Windows 10, maar wil op korte termijn ook met een iOS-versie komen. De verwachting is dat deze over een paar maanden beschikbaar komt.

De Whiteboard-app is ontwikkeld om mensen op digitale whiteboards te laten samenwerken, zoals de naam al suggereert. Zo kunnen gebruikers, mits ze allemaal ingelogd zijn op hetzelfde bord, allemaal tegelijk aantekeningen maken op een groot whiteboard. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een brainstormsessie uit te voeren op zo’n digitaal bord, zonder dat je elkaar in de weg staat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2018, 12:41
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, samenwerking, slack
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.