MacBook Pro met typende handen

Gebruikers nieuwste MacBook Pro melden problemen met toetsenbord

Gebruikers van de nieuwste MacBook Pro klagen over problemen met het toetsenbord. Toetsen die dubbel aangeslagen of helemaal niet herkend worden en knoppen die een vreemd geluid maken. Heb jij hier ook last van?

Het zit de nieuwste MacBook Pro niet bepaald mee. Na problemen met de batterijduur en klachten over grafische problemen op de nieuwste MacBook Pro, is het nu het toetsenbord dat het moet ontgelden. Herhalende toetsen, knoppen die niet reageren, toetsen die een gek geluid maken en soortgelijke problemen vind je veel terug op onder andere Apple’s supportforum.

MacBook Pro met typende handen

Toetsenbordproblemen nieuwe MacBook Pro

Meerdere gebruikers van de nieuwste MacBook Pro met Touch Bar klagen over de werking van het toetsenbord op de fora van MacRumors en Apple’s eigen supportforum. In de nieuwste MacBook Pro wordt gebruikgemaakt van een nieuw vlindermechanisme. Dit vlindermechanisme werd voor het eerst gebruikt in de 12-inch MacBook, maar is voor de nieuwste MacBook Pro aangepast. Dit tweede generatie vlindertoetsenbord vind je momenteel dus alleen in de nieuwste MacBook Pro, maar lijkt voor flink wat gebruikers voor problemen te zorgen.

De problemen met het toetsenbord variëren nogal. Een gebruiker op Apple’s forum merkt op dat het aanslaan van de enter-toets verkeerd geregistreerd wordt. Eén keer drukken op de enter-toets zorgt voor een dubbele enter, alsof je de toets twee keer achter elkaar ingedrukt hebt. Er is ook een gebruiker die een zelfde probleem met de R-toets ervaart. Andere gebruikers melden echter het tegenovergestelde: sommige toetsen worden helemaal niet aangeslagen nadat deze ingedrukt worden. Dit varieert van de letter K tot de E.

Op het forum van MacRumors wordt ook nog geklaagd over andere problemen. Zo meldt een gebruiker dat de ene toets net wat anders aanvoelt dan de ander, waardoor het meer moeite kost om deze in te drukken. Het probleem lijkt zich vanzelf op te lossen, om vervolgens bij een andere toets weer op te duiken. Zoals in onderstaande video te zien en te horen is, heeft een MacBooK Pro-gebruiker last van een vreemd geluid. Het indrukken van de Caps-Lock toets klinkt aanzienlijk anders dan van de Shift-knop. De MacBook Pro-eigenaar zegt dat het vooral speelt als het toetsenbord warm is, maar andere gebruikers melden soortgelijke geluiden als de MacBook Pro niet warm is.

De problemen zouden zowel software- als hardwarematig opgelost kunnen worden. Mocht je ook problemen ervaren, dan lijkt het de moeite waard om een bezoek te brengen bij de Apple Store of een geautoriseerde Apple Service Provider. Sommige modellen worden door Apple omgeruild, terwijl andere opgestuurd worden ter reparatie. De problemen lijken zich vooral voor te doen bij de 15-inch MacBook Pro met Touch Bar, maar ook de 13-inch versie met en zonder Touch Bar ervaren soms toestenbordproblemen.

Ben jij in het bezit van de nieuwste MacBook Pro en ervaar jij ook problemen met het toetsenbord? Laat het weten in de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2017, 10:32
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macbook pro, toetsenbord

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.