Gebruikers nieuwste MacBook Pro melden problemen met toetsenbord

Gebruikers van de nieuwste MacBook Pro klagen over problemen met het toetsenbord. Toetsen die dubbel aangeslagen of helemaal niet herkend worden en knoppen die een vreemd geluid maken. Heb jij hier ook last van?

Het zit de nieuwste MacBook Pro niet bepaald mee. Na problemen met de batterijduur en klachten over grafische problemen op de nieuwste MacBook Pro, is het nu het toetsenbord dat het moet ontgelden. Herhalende toetsen, knoppen die niet reageren, toetsen die een gek geluid maken en soortgelijke problemen vind je veel terug op onder andere Apple’s supportforum.

MacBook Pro met typende handen

Toetsenbordproblemen nieuwe MacBook Pro

Meerdere gebruikers van de nieuwste MacBook Pro met Touch Bar klagen over de werking van het toetsenbord op de fora van MacRumors en Apple’s eigen supportforum. In de nieuwste MacBook Pro wordt gebruikgemaakt van een nieuw vlindermechanisme. Dit vlindermechanisme werd voor het eerst gebruikt in de 12-inch MacBook, maar is voor de nieuwste MacBook Pro aangepast. Dit tweede generatie vlindertoetsenbord vind je momenteel dus alleen in de nieuwste MacBook Pro, maar lijkt voor flink wat gebruikers voor problemen te zorgen.

Bekijk ook

Apple onthult nieuwe MacBook Pro met Touch Bar in zilver en spacegrijs

Apple heeft de nieuwe MacBook Pro aangekondigd, met Touch Bar boven het scherm en Touch ID-sensor. Alle verdere details lees je hier!

De problemen met het toetsenbord variëren nogal. Een gebruiker op Apple’s forum merkt op dat het aanslaan van de enter-toets verkeerd geregistreerd wordt. Eén keer drukken op de enter-toets zorgt voor een dubbele enter, alsof je de toets twee keer achter elkaar ingedrukt hebt. Er is ook een gebruiker die een zelfde probleem met de R-toets ervaart. Andere gebruikers melden echter het tegenovergestelde: sommige toetsen worden helemaal niet aangeslagen nadat deze ingedrukt worden. Dit varieert van de letter K tot de E.

Op het forum van MacRumors wordt ook nog geklaagd over andere problemen. Zo meldt een gebruiker dat de ene toets net wat anders aanvoelt dan de ander, waardoor het meer moeite kost om deze in te drukken. Het probleem lijkt zich vanzelf op te lossen, om vervolgens bij een andere toets weer op te duiken. Zoals in onderstaande video te zien en te horen is, heeft een MacBooK Pro-gebruiker last van een vreemd geluid. Het indrukken van de Caps-Lock toets klinkt aanzienlijk anders dan van de Shift-knop. De MacBook Pro-eigenaar zegt dat het vooral speelt als het toetsenbord warm is, maar andere gebruikers melden soortgelijke geluiden als de MacBook Pro niet warm is.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De problemen zouden zowel software- als hardwarematig opgelost kunnen worden. Mocht je ook problemen ervaren, dan lijkt het de moeite waard om een bezoek te brengen bij de Apple Store of een geautoriseerde Apple Service Provider. Sommige modellen worden door Apple omgeruild, terwijl andere opgestuurd worden ter reparatie. De problemen lijken zich vooral voor te doen bij de 15-inch MacBook Pro met Touch Bar, maar ook de 13-inch versie met en zonder Touch Bar ervaren soms toestenbordproblemen.

Ben jij in het bezit van de nieuwste MacBook Pro en ervaar jij ook problemen met het toetsenbord? Laat het weten in de reacties.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 46 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.