Bol.com en Kobo beginnen Spotify voor e-books

Bol.com en Kobo starten dienst voor e-books: onbeperkt lezen voor vast bedrag

Bol.com en Kobo starten vandaag Kobo Plus, een abonnementsdienst waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt e-books leest. Bijvoorbeeld op je iPhone of iPad, waarvoor de apps eveneens zijn vernieuwd.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Bol.com en Kobo beginnen Spotify voor e-booksWebwinkel Bol.com en e-bookdienst Kobo slaan de handen ineen. Woensdag introduceren de twee bedrijven gezamenlijk een nieuwe abonnementendienst voor e-books. Met het nieuwe Kobo Plus-abonnement lees je voor een vast bedrag per maand ruim 40.000 e-books, waaronder 16.000 in het Nederlands. Het abonnement kost €10 per maand en is 30 dagen gratis te proberen. Ook de apps van Kobo zijn vernieuwd en voorzien van nieuwe functies.

Onbeperkt e-books lezen op iPhone en iPad

Met het nieuwe Kobo Plus-abonnement lees je onbeperkt e-books op allerlei apparaten, zoals je iPhone en iPad. Als je op vakantie gaat kun je de boeken ook offline lezen. Je kunt dan maximaal vijftien e-books openen gedurende 30 dagen dat je offline bent. Gebruikers die al een Bol.com-account hebben kunnen zich aanmelden via de website van Bol.com of daar een account aanmaken. Onderstaand filmpje legt uit hoe het werkt.

Kobo Plus is niet de eerste abonnementdienst voor boeken. In 2015 introduceerde uitgever Bruna de dienst Bliyoo voor boeken en tijdschriften. Hiervoor betaal je ook €10 per maand, maar het aanbod is met zo’n 15.000 boeken wel kleiner dan dat van Kobo Plus. Bovendien moet het aanbod van Kobo Plus voor het einde van 2017 verdubbeld zijn, zo hebben de twee bedrijven al laten weten. Belangrijk om te weten, is dat je alleen kunt downloaden vanuit Nederland. Je moet dus je iPhone of iPad vullen voordat je op vakantie naar het buitenland gaat.

Kobo-apps voor iPhone en iPad vernieuwd
Naast het nieuwe Kobo Plus-abonnement zijn ook de apps voor iPhone en iPad vernieuwd. Zowel de Bol.com Kobo-app als de reguliere app van Kobo zijn voorzien van een nieuw startscherm waar je recent geopende boeken eenvoudig terugvindt. Hier vind je ook aanbevelingen en gratis e-books. Ook kun je de volgorde van tabbladen in de app aanpassen en is het sorteren en filteren van boeken verbeterd. Ook handig is dat de app je je huidige voortgang laat bekijken en kun je nog sneller titels markeren als gelezen of ongelezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2017, 13:38
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, ebook, lezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.